Odgovor Edina Ramića: Zašto se Bakir Izetbegović nije pojavio na dogovorima u Srebrenici

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i čelnici probosanskih političkih partija danas su se u Srebrenici sastali sa predstavnicima Inicijative “Moja adresa Srebrenica“ kako bi ih podržali u bojkotu lokalnih izbora u ovoj opštini.

Iako su u Srebrenici boravili Komšić, kao lider DF-a, Elmedin Konaković (NiP), Nermin Nikšić (SDP) i Amer Jerlagić (Stranka za BiH), tamo nije bilo i prvog čovjeka SDA Bakira Izetbegovića. Umjesto njega u posjeti ovom gradu boravio je Edin Ramić, potpredsjednik SDA i ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Na pitanje reporterke N1 zašto i Izetbegović nije došao kako bi pružio podršku predstavnicima Inicijative “Moja adresa Srebrenica“, Ramić je odgovorio:

“Gospodin Izetbegović je bio u Srebenici nekoliko dana prije održavanja lokalnih zbora. Kao Stranka demokratske akcije smo učinili sve u našoj moći da se izbori u Srebrenici dese na fer i demokratski način. Očigledno se ti izbori ne mogu desiti i mi smo danas samo formalno tu da stanemo iza odluke i inicijative. Da li su svi predsjednici lično prisutni ili ne, nije suštinski važno”, istakao je Ramić.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.