Odlična partija Džanana Muse u Beogradu, Real ponovo pobijedio i izborio majstoricu s Partizanom

Košarkaši Reala pobijedili su kao gosti Partizan u Beogradu rezultatom 85:78 u četvrtom meču četvrtfinalne serije Eurolige i poravnali su u seriji na 2:2. Odlučujuća peta utakmica na programu je 10. maja u Madridu.

Meč je protekao u tužnoj atmosferi nakon nezapamćene tragedije koja je potresla Srbiju, a u ekipu Partizana se nakon suspenzije vratio Mathias Lessort, dok je Kevin Punter odradio još jedan meč kazne.

S druge strane, Real je bio jači za Gabriela Decka – prenosi Klix.ba.

Real je feomenalno otvorio meč i u prvoj četvrtini je u jednom trenutku poveo 27:13, ali Partizan se nije predavao te je uz izvanrednu odbranu i nekoliko vezanih trojki u finišu prvog dijela uspio da poravna na 42:42.

Ipak, na odmor se otišlo prednošću Kraljeva 45:42 koji su iskoristili tri slobodnja bacanja u posljednjim sekundama prvog dijela.

Partizan je u istom ritmu nastavio i u trećoj dionici, pa je u 25. minuti prvi put došao do prednosti 52:50.

I kada se činilo da će prelomiti utakmicu u svoju korist, Real se ponovo probiduo i u posljednju četvrtinu ušao je s prednošću 61:55.

Uslijedila je velika drama u posljednjoj četvrtini, u kojoj je Real ipak slavio i uspio je izboriti odlučujući peti susret koji je na programu 10. maja.

Najefikasniji u redovima Reala bio je Hanga sa 15 poena, pratio ga je Deck sa 14, a sjajan je bio i naš Džanan Musa koji je postigao 14 poena uz sedam skokova i tri asistencije.

U redovima Partizana istakli su se LeDay sa 25 i Papapetroau sa 18 ubačaja.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.