Odlična partija Zmaja: Džanan Musa sa Real Madridom nakon velikog preokreta pobijedio Partizan i izborio Final Four Eurolige

Košarkaši Real Madrida pobijedili su večeras Partizan na domaćem terenu u majstorici play-offa Eurolige rezultatom 98:94 i tako izborili plasman na Final Four.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri s obje strane, igralo se veoma tvrdo i “na sigurno”, bez previše rizikovanja u igri i nepotrebnim šutevima, a rezultat je nakon prvih 10 minuta glasio 23:22 za Partizan.

Druga dionica, međutim, u potpunosti je pripala gostima iz Beograda, koji su do poluvremena došli do velike prednosti od 16 razlike.

Predvodio ih je sjajni Punter, koji je bio nezaustavljiv za odbranu Reala, kao i Nunnally koji je postigao nekoliko važnih poena.

U prvom poluvremenu je klupa Reala u više navrata pokazala veliku nervozu i protestvovala je protiv sudijskih odluka, zbog čega su dobili čak i dvije tehničke greške.

Na krilima večeras izuzetno raspoloženog Muse, Real je treću četvrtinu pobijedio rezultatom 30:21 i u potpunosti se vratio u meč pa je u posljednjoj dionici viđena prava drama i za kraj “majstorice” u play-offu Eurolige, istinska košarkaška poslastica.

Možda i najvažniji poeni su bili oni u završnici treće dionice, kada je prvo Rodriguez pogodio za tri, a nakon toga i Musa tri slobodna bacanja, pa se u posljednju dionicu ušlo s prednošću Partizana od samo sedam poena (69:76), iako su prije toga imali vodstvo od 15 poena (60:75) – prenosi Klix.ba.

Uz veliku podršku domaćih navijača, Real je na krilima sjajnog Rodrigueza i Llulla “trojkama” uništio Partizan u posljednjoj dionici i tri minute prije kraja došao do prednosti od 97:89, no da ovaj meč ima potpunu dramu u završnici, pobrinuli su se Exum i LeDay, koji su vratili goste u igru i s brzim poenima smanjili prednost na 97:94.

Na kraju, Punter je imao šut za izjednačenje 25 sekundi prije kraja, ali je promašio šut za tri poena, nakon čega je Hezonja uhvatio loptu i pogodio slobodno bacanje (98:94).

Na kraju, najefikasniji u pobjedi Reala bio je upravo naš Musa, koji je ubacio 20 poena za nešto više od 25 minuta igre, a pratio ga je Rodriguez, koji je ubacio 19 poena.

Final Four se igra u litvanskom Kaunasu od 19. do 21. maja, a uz Real Madrid će nastupati Olympiakos, Barcelona i Monaco.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.