Odlične vijesti iz Engleske u vezi Zmaja Anela Ahmedhodžića su pristigle, treba ovo zaslužiti: Izabran je u idealnu postavu prvog dijela sezone Championshipa!

Prvotimac Sheffield Uniteda Anel Ahmedhodžić se nakon prvog dijela sezone našao u idealnoj postavi drugog ranga engleskog fudbala tj. Championshipa.

Anel Ahmedhodžić je ovog ljeta prešao u redove engleskog drugoligaša Sheffield Uniteda, nakon čega je bosanskohercegovački defanzivac oduševio sve na Ostrvu.

Naime, Ahmedhodžić je u prvom dijelu sezone 2022/23 Čempionšipa odigrao ukupno 16 utakmica te se uspio četiri puta upisati u listu strijelaca uz dvije asistencije.

Za ovakvu formu te igru je došla i nagrada i to u vidu činjenice da je Ahmedhodžić izabran u idealni tim polusezone Čempionšipa koji možete pogledati u nastavku teksta:

Tomas Kaminski (Blekburn Rovers); Džejms Bri (Luton), Anel Ahmedhodžić (Šefild junajted), Tejlor Harvud-Belis (Barnli), Ijan Matsen (Barnli); Oliver Norvud (Šefild junajted), Džoš Braunhil (Barnli), Iliman Ndiaje (Šefild junajted); Viktor Gjokeres (Koventri siti), Ben Brereton Dijaz (Blekburn Rovers), Oliver Mekburni (Šefild junajted)

Inače, Ahmedhodžić je prije dolaska u Englesku nastupao je za francuski Bordeaux. Čuvao je jednog od najboljih igrača svih vremena Lionela Messija…

Bh. reprezentativac je polusezonu proveo u redovima Bordeauxa, a za britanske medije je otkrio da je bio oduševljen kada je igrao protiv PSG-a.

Anel je u tom duelu čuvao jednog od najboljih igrača svih vremena Lionela Messija.

“Nisam mogao vjerovati svojim očima. Jedini put kada sam igrao protiv njega je bilo kada sam igrao igricu FIFA. Prvih nekoliko minuta sam samo gledao u njega. Nisam uopšte gledao loptu, već samo njega”, rekao je Anel i dodao:

“Bilo je nevjerovatno čuvati ga. Prošao me samo jednom. On je sjajan igrač, jedan od najboljih ikada. Kada sam igrao protiv njega, on je većinu vremena hodao po terenu. Ipak, kada bi dobio loptu onda bi nevjerovatnom brzinom promijenio stranu i ubrzao igru.”

Inače, Ahmedhodžić je ove sezone odigrao 15 ligaških utakmica za Sheffield United, zabio četiri gola i dva puta asistirao.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.