Odlične vijesti za selektora Zmajeva uoči baraža: Savo Milošević ima razloga za osmijeh zbog informacija iz Austrije

U ponedjeljak 18. 3. će se na Ilidži okupiti A reprezentacija Bosne i Hercegovine. Selektor Savo Milošević definitivno ima razloga za zadovoljstvo zbog onoga što je danas mogao vidjeti u Austriji. Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiti će se sutra na Ilidži uoči utakmica baraža za EURO protiv Ukrajine i Izraela/Islanda.

Većina reprezentativaca u glavni grad naše zemlje doći će u dobroj formi i nakon dobrih nastupa u svojim klubovima o čemu je u intervjuu za SportSport govorio i sam selektor Savo Milošević:

“Dosta je dobra situacija, ne samo zadnjih dana nego i zadnjih mjeseci. Većina naših igrača ista dosta dobro u klubovima. Situacija je dosta dobra, samo da dođu svi zdravi.”

Danas je nastavljano u sjajnom ritmu. Barem ako govorimo o dva sjajna bh. fudbalera koji igraju u Austriji, Jusufu Gazibegoviću i Amaru Dediću.

Sturm je danas u 23. kolu austrijske Bundeslige slavio u Klagenfurtu kod Austrije rezultatom 0:4. Već nakon prvih 45 minuta je sve bilo riješeno. Vodio je 3:0 Sturm preko Bieretha (2) i Horvata, da bi u 39. minuti konačan rezultat postavio Boving, a asistirao mu je Gazibegović.

Inače, nakon utakmice protiv Lillea u kojoj je igrao kao lijevi bek, danas se Gazibegović vratio na desnu stranu i igrao je do 81. minute kada je umjesto njega ušao Johnston.

Uvjerljivu pobjedu slavio je i Salzburg. Nastradao je Hartberg rezultatom 5:1.

Bowat je kod gostiju dobio crveni karton već i 20. minuti i ostavio svoj tim na cjedilu, što je Salzburg znalački iskoristio.

Spomenimo da je svih 90 minuta odigrao Amar Dedić, a u 84. minuti je asistirao Gloukhu za 4:1, te će sutra i on doći u sjajnom raspoloženju.

Podsjetimo, 21. marta na Bilinom polju dočekujemo Ukrajinu.

Pet dana kasnije ćemo na Grbavici ugostiti Izrael ili Island, u zavisnosti od rezultata mečeva polufinala.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.