Odlikovao ju je i američki predsjednik Joe Biden: Amra Šabić-El-Rayess uputila snažnu poruku Bosancima!

Valentina Rupčić, zamjenica glavnog urednika Večernjeg lista BiH, otkrila je pobjednika u kategoriji Ponos BiH – Uspjeh.

To je rođena Bišćanka Amra Šabić-El-Rayess koja se u Americi bavi istraživanjima na polju prevencije mržnje i nasilja, globalno, zbog čega ju je odlikovao i predsjednik Joe Biden.

Amra Šabić El-Rayess javila se videoporukom iz New Yorka i milijunskom auditopriju preko Pečata poslala snažnu poruku:

– Dragi moji Bosanci i Hercegovci, Bosanke i Hercegovke, iznenadila me današnja i za mene zaista neočekivana vijest iz meni najljepše i naše Bosne i Hercegovine. Čast mi je biti dobitnica Večernjakova pečata u kategoriji Ponos BiH.

Kad smo već kod ponosa izuzetno sam ponosna na to kakva me je zemlja izrodila. Zemlja jako bogate, iako ponekad i bolne povijesti. Također sam ponosna na sve vas koji nas gledate večeras kao i na sve one koji su organizirali ovako svečanu manifestaciju.

Hvala Večernjem listu, novinama koje sam kao dijete redovito kupovala svojim roditeljima i uz to sebi ponekad i sladoled. Jako mi je žao što nisam s vama večeras, ali se nadam da ću vam se iduće godine moći pridružiti uživo.

U međuvremenu, hvala organizatorima na ovako pozitivnoj i inspirativnoj manifestaciji koja je u ovom trenutku potrebna našoj zemlji i narodu kojem je dosta loših vijesti, teškog života, straha i neizvjesnosti.

Vrijeme je za sve nas koji smo skupa večeras da kolektivno zavrnemo rukave, da se ujedinimo za mir i prosperitet svih građana Bosne i Hercegovine jer mi koji smo svjedoci prošlosti dobro znamo da ratovi samo u propast vode.

Ja nastavljam svoj rad i borbu protiv mržnje globalno i nadam se da ćete mi se pridružiti na način unikatan i jedinstven vama, jer zajedno smo najjači.

Hvala vam još jednom dragi moji i uživajte večeras i u moje ime. Hvala – kazala je.

Njena je istraživanja na polju prevencije mržnje i nasilja podržala vlada SAD-a sa 750.000 dolara. BiH napustila je 1996. i došla u SAD.

Akademske titule stekla je na najprestižnijim sveučilištima. U Bijeloj kući čuvaju njezinu knjigu “Mačka kojoj nikad nisam dala ime” u kojoj je opisala svoj život u ratnom vihoru.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.