Ugledna Bosanka iz Amerike Amra Šabić-El-Rayess “zagrmila”: “Ovo je momenat da svi mirno, staloženo i glasno damo do znanja da su BiH i njeni građani vrijedni poštovanja, a ne da im se nameće etnička segregacija”

Ugledna Bosanka iz Amerike Amra Šabić-El-Rayess oglasila se na svom Facebooku nakon najava o eventualnom nametnju Izbornog zakona.

Uputila je jasnu poruku kako treba svima dati do znanja da su Bosna i Hercegovina i njeni građani vrijedni poštovanja.

Navela je da je nedopustivo im se nameće etnička segregacija koja nije legalna ni u SAD-u ni u Evropi.

U nastavku njenu poruku prenosimo u cijelosti.

“Dragi moji,

Bilo kakvo mijenjanje izbornog zakona od strane Visokog Predstavnika OHR-a gdje čovjek ne može da glasa za onoga ko zastupa njegove ili njene principe nego je primoran da glasa za onoga s kim dijeli etničko opredijeljenje je diskriminacija vrste kakva nikad ne bi bila dozvoljena u zapadnom, demokratskom i modernom svijetu.

Stoga ne smije biti dozvoljena ni u BiH.

Ovo je momenat da svi mirno, staloženo i glasno damo do znanja da su Bosna i Hercegovina i njeni građani vrijedni poštovanja, a ne da im se nameće etnička segregacija koja nije legalna ni u SAD-u ni u Evropi.

Bosna i Hercegovina mora da se kreće ka modernom, demokratskom i građanskom uređenju sa izraženim poštovanjem i zaštitom ljudskih i individualnih prava, a ne ka rušenju istih.

U BiH ne smije biti mjesta za aparthejd jer takva etnička i rasna segregacija nije dozvoljena bilo gdje u civilizovanom svijetu”, naglasila je Šabić.

Napominjemo da se naslovnok slici nalazi arhivska fotografija.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.