Odmah su mu odgovorili: SDA žurno optužila lidera SDP-a Nermina Nikšića da je izmislio priču o plaćenim SMS anketama

Iz SDA je danas sapćeno da je “predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, kao i mnogo puta ranije, u javnost je plasirao neistinite tvrdnje koje se odnose na SDA, a sve sa ciljem da skrene pažnju sa brojnih afera koje svakodnevno proizvode kadrovi Trojke u Kantonu Sarajevo”.

“Umjesto odgovora o zloupotrebama sistema javnih nabavki, tajnim ugovorima, stranačkim zapošljavanjima i niza drugih afera Trojkinih kadrova, Nikšić, kao lažni i samoproglašeni borac protiv korupcije, izmišlja priču o ‘plaćenoj kampanji putem SMS-a’ i ‘zloupotrebi BH Telecoma’.

Nikakve ‘plaćene kampanje’ niti ‘zloupotrebe BH Telecoma’ nije bilo”, saopćili su iz SDA.

SDA kao najveća i najorganizovanija stranka u BiH za internu komunikaciju sa vlastitim članstvom – a ne za bilo kakvu plaćenu kampanju – koristi sve raspoložive kanale komuniciranja, navodi se u reakciji.

“To podrazumijeva korištenje elektronske pošte, društvenih medija, SMS-ova i besplatnih aplikacija poput Vibera. Korištenje usluge ‘bulk SMS’ uredno se plaća prema važećem cjenovniku, kao što se plaćaju i ostale telekomunikacione usluge fiksne i mobilne telefonije”, navode iz stranke.

Vjeruju “da bi Nikšić bio najzadovoljniji da on lično određuje kako će SDA komunicirati, ili da telekomunikacione usluge ugovara sa M:telom, u srbijanskom vlasništvu, kao što je to radila Vlada Trojke u Kantonu Sarajevo”.

“Na njegovu žalost – ništa od toga se neće desiti”, zaključili su u saopćenju SDA.

VEZANI TEKST: Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić “uzbrukao duhove”: “SDA sam prijavio CIK-u, zloupotrijebili su BH Telecom zbog kampanje”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.