Oglasila se Jelena Trivić nakon što je Milorad Dodik položio zakletvu u NSRS

Potpredsjednica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić, kandidatkinja opozicije za predsjednika Republike Srpske na oktobarskim izborima, izjavila je u Banja Luci da je Milorad Dodik lažni predsjednik tog bh. entiteta jer je do pobjede došao izbornom krađom.

Trivić je zahvalila opozicionim poslanicima u Skupštini Republike Srpske, koji su odbili da prisustvuju polaganju zakletve Dodika, izabranog za predsjednika Republike Srpske na opštim izborima u Bosni i Hercegovini 2. oktobra.

Njenu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Zahvalna sam svim poslanicima koji su odbili da prisustvuju polaganju zakletve lažnog predsjednika, koji je do “pobjede” došao falsifikovanjem izbora, uz pomoć CIK i dijela međunarodne zajednice.

One koji su mu dva dana nakon izbora čestitali, priznali lažne rezultate, a onda ga prije desetak dana javno pred narodom oslovljavali sa “uvaženi predsjedniče”, čak i prije polaganja lažne zakletve, neka je sram, ako obraza imaju.

Ne zbog mene, nego zbog naroda čija je volja pokradena.

Ja lažnom pobjedniku nikada neću čestitati, jer krađa se ne čestita, a vjerujem, iako to danas zvuči nestvarno, da će nalogodavci i izvršioci organizovanog kriminalnog djela krađa izbora, biti procesuirani od pravosudnih institucija”, kazala je Trivić.

Dodik je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske položio zakletvu za novi mandat predsjednika tog entiteta.

Tom činu nisu prisustvovali poslanici opozicionih partija, Srpske demokratske stranke (SDS), Partije demokratskog progresa (PDP) i Pokreta za pravdu i red, koje Dodiku osporavaju legitimitet i tvrde da je na funkciju došao izbornom krađom – prenosi N1.

Predstavnici opozicije su danas saopštili da su Ustavnom sudu BiH podnijeli žalbu na odluku CIK BiH da proglasi pobjedu Dodika nad Jelenom Trivić, tvrdeći da je kandidatkinja opozicije pobijedila na izborima za predsjednika Republike Srpske.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.