Oglasila se Naša stranka zbog uvreda Milorada na račun Kojovića: BiH će biti sve snažnija, a Dodika sve manje

Povodom niza uvreda koje je Milorad Dodik uputio Predragu Kojoviću, oglasili su se iz Naše stranke. Podsjetimo, nakon današnjeg suđenja Miloradu Dodiku u Sudu Bosne i Hercegovine, on je organizovao sastanak s predstavnicima Trojke u Istočnom Sarajevu. Međutim, dok je sjedio i razgovarao s njima, na društvenim mrežama objavljivao je uvrede na njihov račun.

“Svjesno odbijamo odgovarati uvredama na niz ogavnih kvalifikacija koje je Milorad Dodik iznio na račun Predraga Kojovića. Našom reakcijom koja bi bila u njegovom maniru, Dodik bi želio da stvori privid kako ima razloga za primitivnu svađu u svom stilu. Njegovo suđenje, sankcije protiv njega i bliskih mu ljudi, na površinu su izvukli njegov očaj”, naveli su iz NS.

Potom su dodali da ne žele nikakvom reakcijom zamagljivati činjenicu da je Dodik nervozan jer je njegova politika poražena, da sve i jedan zvaničnik od Brisela do Berlina, od Washingtona do Londona zna da je Dodik taj koji je odveo RS u provaliju u koju je i sam skočio.

“Bosne i Hercegovine će biti i bit će sve snažnija, a Dodika svakim danom sve manje”, poručili su iz Naše stranke.

Podsjetimo, nakon današnjeg suđenja Miloradu Dodiku u Sudu Bosne i Hercegovine, on je organizovao sastanak s predstavnicima Trojke u Istočnom Sarajevu. Međutim, dok je sjedio i razgovarao s njima, na društvenim mrežama objavljivao je uvrede na njihov račun.

Dodik (ili neko ko mu vodi profil na X-u) objavio je za Predraga Kojovića iz Naše stranke kako je “bošnjački parazit”, “Srbin po profesiji”, “konvertit”, “najobičnija fukara” i druge neprimjerene kvalifikacije za politički diskurs.

Njegovo ponašanje je još gore kada se uzme u obzir atmosfera u kojoj izgovara ove ružne riječi, a što je u isto vrijeme dok sjedi s Kojovićem u prostoriji. Postavlja se pitanje da li i konverzaciju “oči u oči” vode ovako kako je Dodik vodi na X-u?

Osim Kojovića, na sastanku su iz Trojke su bili još lider NiP-a Elmedin Konaković i SDP-a Nermin Nikšić, te lider HDZ-a Dragan Čović.

Dodik je na Kojovića očigledno ljut zbog toga što ima srpsko ime i prezime, ali ne i radikalne stavove primjerene srpskim nacionalistima, s obzirom na to da mu kao takav kvari priču o srpskoj ugroženosti i srpskim interesima.

Naime, Dodik odavno lične želje pokušava predstaviti kao potrebe svog naroda, stoga mu se stavovi jednog “Srbina iz Federacije”, kako on voli kazati, ne uklapaju u političke mantre.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.