Oglasili se iz kluba Lane Pudar i uz evropsku medalju za BiH poslali snažnu poruku!

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas je ispisala nove zlatne stranice historije Bosne i Hercegovine. 17-godišnja bh. plivačica nastupila je u velikom finalu na 200 metara na Evropskom prvenstvu u malim bazenima i zauzela treće mjesto.

Lana je nastupila u rumunjskom gradu Otopeniju, a uz vrijeme 2:04.55 Bosni i Hercegovini donijela je bronzanu medalju!

Nakon velikog uspjeha na Facebook stranici Laninog kluba “Klub Vodenih Sportova Orka” oglasili su se.

Sa Lanom su uz bronzanu medalju pozirali njeni treneri.

“Vjeruj u svoje snove”, poručili su!

S obzirom da je Lana bila najmlađa učesnica sa svega 17 godina i još uvijek ima pravo nastupa i u juniorskoj konkurenciji, uz vrijeme koje je postavila ostvarila je i novi juniorski rekord. Lanu u petak očekuju kvalifikacije na 100 metara delfin, a isti dan na rasporedu su i polufinalne utrke u toj disciplini.

Lana je u razgovoru za kolege sa Sport Kluba osvrnula se na samu trku, ali i veliki uspjeh.

Ne krije koliko je ponosna.

“Nakon bronze mogu reći da sam zadovoljna trkom.

Iskreno očekivala sam malo bolje vrijeme.

Mislim da sam dobro trenirala i da sam spremna za malo bolji rezultat. Trka je bila jako dobra, pored sebe sam imala jako dvije dobre plivačice i jako sam zadovoljna. Pored toga Evropski juniorski rekord – odlično!”, poručila je Lana Pudar!

S obzirom da je Lana bila najmlađa učesnica sa svega 17 godina i još uvijek ima pravo nastupa i u juniorskoj konkurenciji, uz vrijeme koje je postavila ostvarila je i novi juniorski rekord.

Lana je finalnu utrku isplivala u vremenu 2:04.45 i došla do bronzane medalje i postavila novi juniorski evropski rekord.

Još jedan odličan rezultat za našu plivačicu koja lagan obrusi formu za narednu godinu gdje je očekuje ono najvažnije, a to su Olimpijske igre u Parizu.

Još nastupa

Za Lanu nastup u Rumuniji nije završen, u petak je očekuju kvalifikacije na 100 metara delfin, a plivat će u drugoj kvalifikacionoj utrci u jutarnjem programu u 8 sati i 54 minute.

Također u petak su na rasporedu i polufinalne disicpline na 100 metara delfin u večernjem programu gdje očekujemo još jedna sjajna izdanja naše plivačice.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.