Oglasili se iz Naše stranke i žestoko poručili: “Pozivamo sve političke aktere na javnu osudu Zahiragićevog govora mržnje”

Povodom jučerašnje Tvit reakcije Harisa Zahiragića u kojoj je Mirsada Čamdžića iz Naše stranke nazvao uvrijedljivim riječima, oglasili su se iz Naše stranke.

„Haris Zahiragić, član Predsjedništva SDA, sinoć je našeg potpredsjednika Mirsada Čamdžića etiketirao najpogrdnijim riječima, istim onima koje su služile za dehumanizaciju Bošnjaka u ratu i na čijim su krilima počinjeni najstravičniji ratni zločini uključujući i genocid”, kažu iz Naše stranke.

Dodaju kako iz SDA očigledno ne prezaju da svoje političke protivnike karakteriziraju na krajnje opasan način koji može izroditi i fizičke napade i zločin. Najoštrije osuđujemo takve kvalifikacije i pozivamo nadležne da sankcionišu takav govor.

“U potpunosti stojimo iza Mirsada Čamdžića i zaštitit ćemo ga na sve moguće načine, ne bojimo se i nastavljamo BiH voditi evropskim putem.

Političare pozivamo da pokažu više odgovornosti u svojim javnim nastupima te da osude Zahiragićev govor mržnje pa makar bili i iz njegove stranke. Samo unisonom reakcijom svih političkih aktera možemo našu političku scenu učiniti civiliziranom i demokratskom”, zaključuju.

I predsjednik Naše stranke Edin Forto oglasio se na društvenim mrežama nakon što je visoki funkcioner SDA Haris Zahiragić uputio tešku uvredu Mirsadu Čamdžiću.

“Molim Stranku demokratske akcije da se ogradi od govora mržnje svojih istaknutih članova.

Građani su dovoljno izloženi političkim prepucavanjima i neodgovornim uvredama, koje zasipaju javni prostor. Mirsad Čamžić je potpredsjednik Naše stranke. Stojimo uz njega i ne bojimo se”, napisao je Forto.

Podsjetimo, federalni parlamentarci Mirsad Čamdžić i Fahrudin Skopljak (SDA) sinoć su bili gosti na Face TV-u gdje su govorili o potencijalnim rješenjima za formiranje Vlade FBiH.

VEZANI TEKST: Mirsad Čamdžić (Naša stranka) i Fahrudin Skopljak (SDA) “u okršaju” kod Senada Hadžifejzovića, Haris Zahiragić vrijeđa nakon gostovanja

Čamdžić je iznio niz kritika na račun SDA, a u jednom momentu je prokomentarisao i nedavne najave Harisa Zahiragića koji je gostujući u istoj emisiji komentirao mogućnost da BiH potraži neke nove saveznike.

Nakon toga se Zahiragić oglasio na Twitteru uputivši uvredljive poruke.

Onda je Zahiragić objavio izvinjenje, ali je poručio da nije promijenio mišljenje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.