Oglasili su se iz kompanije Wizz Air u vezi njihove baze u Tuzli, evo šta su poručili: “Stalno pratimo potražnju kako bismo joj se prilagodili i lansirali dodatne nove rute sa tržišta”

Nakon što je Wizz Air odlučio zatvoriti svoju bazu u Sarajevu, uprava aerodroma u Tuzli je zadovoljno trljala ruke nadajući se većem broju letova, ali su građani na društvenim mrežama pokazali nezadovoljstvo time što iz glavnog grada Bosne i Hercegovine odlazi ova niskobudžetna kompanija.

Iz tuzlanskog aerodroma je za Klix.ba rečeno da se nadaju povećanju broja operacija Wizz Aira sada kada je baza u Sarajevu zatvorena.

Najavili su i uspostavljanje novih destinacija, međutim iz Wizz Aira nam kažu da trenutno, osim nove najavljene linije do Eindhovena, nemaju takve planove, ali da prate potražnju tržišta.

“U trenutnoj situaciji na tržištu i operativnom okruženju, za sada će naša baza u Tuzli nastavlja sa radom sa našim trenutnim brojem aviona.

Nedavno smo najavili novu rutu od Tuzle do Eindhovena i stalno pratimo potražnju kako bismo joj se prilagodili i lansirali dodatne nove rute sa tržišta kako bismo što bolje uslužili naše klijente”, rekla je za Klix.ba portparolka kompanije Zsuzsa Trubek.

Osim toga, ona je potvrdila da Tuzla ima razlog da “zadovoljno trlja ruke” s obzirom na to da će ubuduće mnoge linije koje su bile realizovane iz Sarajeva biti prebačene na aerodrom u Tuzli.

Kada je Wizz Air početkom ovog mjeseca obavijestila o zatvaranju baze, uopšteno su naveli i razlog navodeći da je odluka rezultat trenutno izazovnog makroekonomskog okruženja, kao i kontinuiranih izazova u lancu snabdijevanja.

Pitali su ih šta to znači, i sa kakvim su se izazovima suočavali u Sarajevu.

“Glavni izazovi koje smo iskusili i koje vidimo, i sada su povećane i još uvijek rastuće cijene goriva te visoka stopa inflacije koja je utjecala na potražnju za avionskim prevozom u zemlji”, rekla je menadžerica korporativnih komunikacija Wizz Aira Zsuzsa Trubek za Klix.

U bazi u Sarajevu koja će od 1. novembra biti zatvorena, radilo je više od 30 uposlenih kao kabinsko osoblje.

Svi oni dobili su ponudu da i dalje rade za Wizz Air na drugim pozicijama u državi stoga oni neće biti ostavljeni na cjedilu.

Međutim, korisnici sarajevskog aerodroma nemaju drugu opciju za jeftino letenje, osim da lete iz Tuzle.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.