Oglasili su se iz State Departmenta: “Sjedinjene Američke Države su sankcionisale Milorada Dodika zbog korupcije i prijetnji stabilnosti BiH, njegove izjave su huškačke”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer je u Tužilaštvu BiH dao izjavu u svojstvu osumnjičenog u aferi “Pavlović banka”.

Nakon toga, Dodik je održao konferenciju za novinare u Istočnom Sarajevu, na kojoj je sramotno vrijeđao novinare, kao i nekoliko visokih zvaničnika među kojima je i Gabriel Escobar, specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan.

Povodom Dodikovih izjava, oglasili su se iz State Departmenta.

– Sjedinjene Američke Države su sankcionisale Milorada Dodika zbog njegovih stalnih koruptivnih aktivnosti i kontinuiranih prijetnji stabilnosti i teritorijalnom integritetu BiH. Njegove najnovije huškačke izjave ne zaslužuju dalje komentare – rekli su za portal “Avaza” iz State Departmenta.

Podsjećamo, Dodik je na pres konferenciji, između ostalog, izjavio da Eskobar laže.

– Uzmite Eskobara, koji stalno priča kako sam ja išao u Rusiju da sakrijem svoju korupciju. Ja sam stvarno do tog trenutka mislio da su Amerikanci svemogući, da sve znaju, sad sam vidio da nemaju pojma. Potpuna laž. Zamislite izaslanika Sjedinjenih Američkih Država da laže. Kako to ruši dignitet SAD. A taj Eskobar laže čim zine. Čim progovori nešto o ovoj situaciji ovdje, on slaže.

E, sad će on, naravno, pojačati sankcije, šta drugo da rade takvi koji su nedorasli da predstavljaju SAD – rekao je jučer Dodik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.