Oglasio se Bosanac, grom udario na oko metar i pol od mjesta na kojem se nalazio, pogledajte i snimak koji je objavio

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta na kojem se nalazio.

Bišćanin Ismet Alijagić Ćićmo 6. juni slaviće kao svoj drugi rođendan, nakon što je u dvorištu kuće u centru grada doživio nezapamćeno iskustvo.

U jakom nevremenu koje je zahvatilo ovaj grad Alijagić je doživio udar groma, ali je prošao bez povreda, pa mjesto na kojem su vidljiva manja oštećenja planira trajno označiti.

“Kao i obično popodne sam provodio u bašti, u ambijentu kojeg sa suprugom uljepšavam za svoje unuke i djecu, jer oni su u dijaspori pa se samo ljeti okupimo.

Posmatrao sam jako olujno nevrijeme i slučajno počeo snimati kako jaka kiša ukrašava cvijeće.

Nisam ni slutio šta će se desiti, iako je moj pas Masa pokazivala uznemirenost i strah. Drhtala je i nije se odmicala od mene”, kaže Alijagić za “Avaz”.

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i pol od mjesta na kojem se nalazio.

“Kao da me Tajson udario. Vidio sam bljesak i osjetio jak udar koji me je ‘otpuhao’ u unutrašnjost šadrvana.

Na trenutak sam pomislio da mi je pogodio mobitel i izbacio mi ga iz ruku. Oko minut sam ležao, a onda krenuo prema mobitelu s namjerom da ga isključim, jer sam očekivao još jedan udar.

Šok je prošao za nekoliko minuta, pa sam onda snimio i posljedice. Straha i nije bilo, jer sam bio pripadnik specijalne policije i tri puta sam ranjen, ali ovo je svakako nešto što se ne može zaboraviti”, dodaje Alijagić za Avaz.

VEZANI TEKST: Grmljavinsko nevrijeme u BiH, pogledajte trenutak udara groma

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.