Oglasio se Branislav Borenović: “Danas se raduje srpski pravoslavni svijet”

Posljednje Vijesti

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, čestitao je mitropolitu Joanikiju stupanje na tron mitropolita crnogorsko-primorskog .

“Danas se raduje srpski pravoslavni svijet, jer smo dobili dostojnog nasljednika na Tronu Svetog Petra Cetinjskog. Vaše poruke i djela ljubavi, mira i praštanja i u teškim trenucima šire se našim rodom kao putokaz koji treba da pratimo”, rekao je Borenović i dodao:

– Želim vam svaki uspjeh u obavljanju Vaše svete dužnosti. Gospod Vam je podario mudrost da odolite svim izazovima, a Vaša nepokolebljiva vjera daće vam snagu da čuvate slogu srpskog, pravoslavnog i svetosavskog roda u slavnoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, njegujete našu tradiciju i istoriju, jačate duhovnu snagu pravoslavlja i pružite ljubav svim ljudima dobre volje. Vjerujem da će kroz Vas nastaviti da živi misija i zavjet Vašeg prethodnika, blagopočivšeg mitropolita Amfilohija, duhovnog pastira kojem je srpski rod zauvijek zahvalan. Na mnogaja ljeta!, poručio je Borenović.

Leave your vote