Oglasio se Miloradov sin Igor Dodik, nije mogao sakriti oduševljenje, a kako i ne bi, Igokea dobila Crvenu Zvezdu: “Imamo zajedništvo i igramo kao tim”

Posljednje Sport Vijesti

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik rekao je nakon pobjede da ovaj tim krasi zajedništvo, te istakao da trener Dragan Bajić donosi uspjeh ovom košarkaškom timu.

Košarkaši Igokee savladali su Crvenu zvezdu u Laktašima rezultatom 81:68 i izborili treći susret polufinalne serije ABA lige.

“Ove sezone imali smo sedam poraza. Sa druge strane igrali smo i Evropu. Nismo očekivali da ćemo proći u grupnu fazu, pogotovo u TOP 16. Trener Bajić je bio i te 2013. godine, kao i ove. Sigurno da je on jedan element koji donosi uspjeh Igokei”, rekao je Dodik za ATV.

Prema njegovim riječima, ono što krasi ovaj tim su zajedništvo i atmosfera koju imaju između sebe, igraju kao tim, a ne za sebe i svoju statistiku.

Dodik je iskoristio priliku da čestita treneru Bajiću priznanje koje je dobio kao najbolji trener ABA lige, a pohvalio je i mlade igrače.

“Mnogi klubovi se raspituju za naše mlade igrače i to je ono što nas raduje. Isto tako moram da kažem da ćemo zadržati veći dio igrača iz ove sezone. U završnim smo pregovorima s Karmajklom oko produženja saradnje”, dodao je Igor Dodik.

Leave your vote