in , , ,

Ogromna bosanskohercegovačka dijaspora može pomoći: Upućen poziv Švicarcima na ulaganje u Aerodrom Mostar!

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Daniela Hunna, ambasadora Švicarske u Bosni i Hercegovini

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Daniela Hunna, ambasadora Švicarske u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik je upoznao ambasadora sa prilikama u Mostaru te iskazao svoje opredijeljene da u ovom mandatu želi što više fokus staviti na privlačenje investicija. U tom kontekstu kazao je kako je Mostar otvoren za različite mogućnosti od ulaganja u turizam, IT sektor te u Aerodrom Mostar, koja je od prioritetnog značaja za grad.

Ambasador je istakao kako će vrlo rado preporučiti Mostar za investiranje švicarskim privrednicima te podsjetio kako BiH ima veliku dijasporu u Švicarskoj, oko 60 hiljada građana, koja također može biti veliki potencijal za ulaganje u Mostar i BiH. Također, izrazio je zadovoljstvo što su švicarski vojnici u okviru EUFOR-a djeluju u LOT timu u Mostaru.

Gradonačelnik Kordić zahvalio je ambasador Hunnu za sve što je tijekom svoga mandata u BiH njegova zemlja za pomoć Gradu Mostaru te mu uručio monografiju grada “Mostar u slici i riječi”.

Kordić se prije nekoliko dana sastao s ambasadoricom Republike Austrije Ulrike Hartmann, ambasadoricom Francuske Christine Toudic, kao i delegacijom Kinesko – evropske agencije za tehničku i ekonomsku saradnju te ih pozvao da ulože u Mostar.

Kordić je posebno naglasio važnost ulaganja u Aerodrom Mostar. Pa je tako i s generalnim konzulom Republike Turske Yasar Ergunom razgovarao o mogućnosti otvaranja novih zračnih linija za Mostar.

ČITAJTE I OVO: Putnička agencija “ISG Travel” iz Švicarske obradovala je Bosance širom Evrope: “Najbolja vijest u ovoj 2021. godini!”

Glumac i muzičar Frano Lasić oduševio porukom koju je posvetio supruzi

SJAJNA BOSANSKOHERCEGOVAČKA PRIČA Bračni par iz Kaknja novcem s biroa kupio ovce i pokrenuo mini farmu