Ogromna bosanskohercegovačka dijaspora može pomoći: Upućen poziv Švicarcima na ulaganje u Aerodrom Mostar!

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Daniela Hunna, ambasadora Švicarske u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik je upoznao ambasadora sa prilikama u Mostaru te iskazao svoje opredijeljene da u ovom mandatu želi što više fokus staviti na privlačenje investicija. U tom kontekstu kazao je kako je Mostar otvoren za različite mogućnosti od ulaganja u turizam, IT sektor te u Aerodrom Mostar, koja je od prioritetnog značaja za grad.

Ambasador je istakao kako će vrlo rado preporučiti Mostar za investiranje švicarskim privrednicima te podsjetio kako BiH ima veliku dijasporu u Švicarskoj, oko 60 hiljada građana, koja također može biti veliki potencijal za ulaganje u Mostar i BiH. Također, izrazio je zadovoljstvo što su švicarski vojnici u okviru EUFOR-a djeluju u LOT timu u Mostaru.

Gradonačelnik Kordić zahvalio je ambasador Hunnu za sve što je tijekom svoga mandata u BiH njegova zemlja za pomoć Gradu Mostaru te mu uručio monografiju grada “Mostar u slici i riječi”.

Kordić se prije nekoliko dana sastao s ambasadoricom Republike Austrije Ulrike Hartmann, ambasadoricom Francuske Christine Toudic, kao i delegacijom Kinesko – evropske agencije za tehničku i ekonomsku saradnju te ih pozvao da ulože u Mostar.

Kordić je posebno naglasio važnost ulaganja u Aerodrom Mostar. Pa je tako i s generalnim konzulom Republike Turske Yasar Ergunom razgovarao o mogućnosti otvaranja novih zračnih linija za Mostar.

ČITAJTE I OVO: Putnička agencija “ISG Travel” iz Švicarske obradovala je Bosance širom Evrope: “Najbolja vijest u ovoj 2021. godini!”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.