Opasno se zakuhala situacija, Miljenica Dodika Sanja Vulić nazvala Hanu Hadžiavdagić malograđankom: “Društvene mreže su joj jedina literatura”

Šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić i miljenica Milorada Dodika odgovorila je na prozivke Hane Hadžiavdagić koje su se odnosile na proslavu Dana nezavisnosti BiH i predsjedavajuću Predsjedništva BiH Željku Cvijanović.

U odgovoru na objavu Hane Hadžiavdagić koja je izjavila da je predsjedavajuća Predsjedništva BiH “likuša” koja ne slavi Dan nezavisnosti, ali koja putuje na račun građana BiH, Vulić je poručila kako je Hadžiavdagić malograđanka.

“Ženu koja je osvojila više od 300.000 glasova na proteklim izborima nazvati likušom može samo malograđanka.

Na društvenim mrežama, koje su jedina literatura Hadžiavdagić, ne piše, ali za njenu informaciju bez dijela novca Vlade Republike Srpske, nema ni budžeta na nivou BiH što znači da predstavnicima RS-a, građani RS-a isplaćuju platu”, istakla je Vulić za Srnu.

Ona je naglasila da je davno neko pametan rekao da nije bolest sve što boli, a mržnja prema Srbima je bolest Hadžiavdagić.

“Ona jedino pominjanjem Željke Cvijanović i može završiti na naslovnicama portala”, rekla je Vulić.

Hana Hadžiavdagić je ranije na Instagramu profilu čestitala građanima Dan nezavisnosti BiH, ali se osvrnula i na Željku Cvijanović.

“Cvijanović, Bećirović te Željko Komšić otputovali su nedavno u prvu zajedničku posjetu inostranstvu nakon što su preuzeli dužnosti sredinom novembra prošle godine…

E ta ista likuša ne slavi Dan neovisnosti BiH (morbidni datum kako reče), ali smjesti guzove u avion na račun građana BiH”, napisala je Hana uz fotografiju te dodala kako ju je Željka Cvijanović blokirala na Instagramu.

Reagovao je i zastupnik njemačkog Bundestaga Adis Ahmetović.

Na adresu Kabineta Željke Cvijanović stiglo je pismo iz Stranke demokratske akcije – Sandžak, u kojem su joj čestitali Dan nezavisnosti BiH.

“U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime, Vama i svim građanima Bosne i Hercegovine čestitamo 1. mart – Dan nezavisnosti BiH”, navedeno je u čestitki koju je dobila Cvijanović.

“Nije moj praznik i ne primam čestitke povodom ovog morbidnog datuma! Uzgred rečeno, BiH nema zakon o praznicima, a jedino što se zajednički obilježava su Nova godina i Prvi maj”, napisala je Željka Cvijanović.

Na prvi jači odgovor Željki Cvijanović nije trebalo dugo čekati. Na njenu objavu na Instagramu javio se Adis Ahmetović, političar njemačkog SPD-a, koji odlično poznaje političke prilike u Bosni i Hercegovini, ali i cijelom Balkanu.

Njegov odgovor koji je dao Željki na engleskom jeziku prenosimo u cijelosti:

“Želim vam sve najbolje za Dan nezavisnosti. Nadam se da ćete se uskoro distancirati od ovakve agresivne komunikacije. Vjerujem vam kao predsjednici, da ćete odigrati ulogu koja će u budućnosti ujediniti, a ne podijeliti narod BiH i šire.

Možete biti sigurni da ćete imati podršku iz Njemačke, ali i moju ličnu podršku. Imam mnogo povjerenja u vas – hrabrost je dobra”, odgovorio je Adis Ahmetović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.