Opasno se zakuhalo, Denis Bećirović odgovorio na napade Bakira Izetbegovića: “On je šampion populizma i demagogije!”

Denis Bećirović, kandidat opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH odgovorio je na najnovije napade kandidata SDA za Predsjedništvo BiH Bakira Izetbegovića.

„Za ljude u našoj zemlji bilo bi puno korisnije da se kandidat SDA za Predsjedništvo BiH Bakir Izetbegović fokusirao na argumente i činjenice nego na izmišljanje i primitivno etiketiranje. Kandidat SDA ne bi trebao da se ljuti na opravdane kritike jer smo svi svjedoci da je često gubio političke partije izvan granica Bosne i Hercegovine i da se poslije njegovih posjeta stanje samo pogoršavalo.

Posebno ne bi trebao da se ljuti kada mu se dobronamjerno sugeriše da ne stavlja sebe iznad legalnih državnih organa Bosne i Hercegovine. U Brisel treba da idu članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić a ne zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović.

Međutim, ako već govorimo o demagogiji i populizmu, postavljam nekoliko pitanja Bakiru Izetbegoviću kao dokazanom šampionu demagogije i populizma:

Zar nije neviđena demagogija i populizam govoriti da ćeš zaposliti 100.000 nezaposlenih u Bosni i Hercegovini i nakon toga imati stotine hiljada zaposlenih širom Evropske unije?

Zar nije teška demagogija i populizam govoriti da Bošnjaci nikada nisu živjeli u većoj slobodi, kao i da nikada nisu živjeli u boljim uslovima?

Zar nije opasna demagogija i populizam govoriti da se moraju poštovati legalni državni organi vlasti a onda najaviti posjetu Briselu bez najviših legalnih predstavnika države Bosne i Hercegovine?

Zar nije demagogija i populizam glasati za povećanje vlastite plate, a onda obećavati da ćete taj novac koji ste uzeli od osiromašenih građana donirati u humanitarne svrhe?

Zar nije demagogija i populizam glasati za SNSD-ove i HDZ-ove delegate u Domu naroda BiH, dati im tako apsolutnu kontrolu u Domu naroda svojim glasovima, a onda objašnjavati kako ne možete ništa učiniti jer SNSD i HDZ imaju kontrolu nad državnim parlamentom?

Zar nije demagogija i populizam pozivati se na pravnu državu, a glasati za antidejtonsko izbacivanje međunarodnih članova iz Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH i za uvođenje etničkog veta u glasanju Komisije, zbog čega sada SNSD može da blokira razvojne projekte u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i drugim gradovima?

Zasad, zastat ću na ovih nekoliko primjera, a mogao bih ih nabrojati mnogo više. Ipak, mislim da su i ovi primjeri dovoljni da zaključimo da je Bakir Izetbegović zaista klasični populista i demagog“, zaključio je Bećirović.

Bećirović je regaovao na izjavu Izetbegovića koju možete pročitati klikom na link ispod.

Bakir Izetbegović odmah žustro odgovara: “Željko Komšić ne mora da brine, Denis Bećirović je nedorasli populista i demagog”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.