Opasno se zakuhalo, Željko Komšić se bez imalo pardona obrušio na Fahrudina Radončića: “Politički lideri poput njega uopće nisu kvalifikovani da komentarišu aktuelnu političku situaciju”

“Politički lideri poput Radončića, koji su tokom dugogodišnje diplomatske borbe pred institucijama Evropske unije i NATO-a, baš po pitanju Izbornog zakona, držali stranu Hrvatske a ne Bosne i Hercegovine, i pri tome bili obasipani pohvalama od strane Zorana Milanovića, uopće nisu kvalifikovani da komentarišu aktuelnu političku situaciju.

Takvi se nalaze, odnosno sami su se stavili, s onu stranu interesa države”, kazao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

Smatra da njihove sugestije koje idu u pravcu toga da se ni pod koju cijenu lošim rješenjima ne smije reći ne, kao i insinuacije da protivljenje nametanju diskriminirajućih rješenja, automatski znače i sukob sa kompletnom međunarodnom zajednicom također nisu u interesu države BiH.

“Mistificiranje otpora nametanju diskriminirajućih rješenja i svođenje tog otpora na sukob sa međunarodnom zajednicom, može biti jedino u funkciji onih koji žele da ovladaju dijelom suvereniteta države Bosne i Hercegovine.

Neka takvi izađu među narod pa saslušaju šta narod misli o rješenjima koja nam se nude, odnosno pokušavaju nametnuti”, kazao je.

Ističe da sve dok građani Bosne i Hercegovine žele da se bore za svoju zemlju i za vlastito dostojanstvo, pri punoj svijesti da su pravo i istina na našoj strani, nikakvi cinični i maliciozni pokušaji isticanja našeg navodnog sukoba sa međunarodnom zajednicom i jefitino dociranje, neće ga pokolebati.

“Na kraju, želim istaći i sljedeće. Godinama se pitanje izmjena Izbornog zakona vezuje za moje ime.

Sada kada je to ad acta, i kada predmet diskusije uopće nije Predsjedništvo BiH, nego Dom naroda.

Konačno se jasno vidi da moji i stavovi političke opcije kojoj pripadam, nisu vezani isključivo za pitanje jedne pozicije,

nego se radi o tome da li ćemo dopustiti da susjedna država otima dio suvereniteta države Bosne i Hercegovine kroz potpunu HDZ-ovu kontrolu Doma naroda.

Gdje su odjednom isparile sve one kritike u kojima se ocjenjuje da čitava stvar leži u jednoj poziciji”, kazao je Komšić.

Javnost sada očekuje reakciju iz SBB-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.