Osiguran direktan TV prijenos utakmice Finska – BiH: Pogledajte gdje možete bodriti Zmajeve

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će novi ciklus za Ligu nacija otvoriti gostujućom utakmicom protiv Finske. Meč je na rasporedu u subotu u 18 sati u Helsinkiju, a vijest dana je svakako informacija da je osiguran direktan TV prijenos utakmice iz Finske.

Bosna i Hercegovina ove sezone igra u Ligi nacija u Diviziji B, a pored Finske u grupi sa našom selekcijom su još Rumunija i Crna Gora. Zmajeve odmah nakon Finske čeka važna domaća utakmica protiv Rumunije, a nakon toga i teško gostovanje u Podgorici kod Crne Gore.

Liga nacija je važna, jer svaka bolja pozicija donosi priliku nastupa na europskom ili svjetskom prvenstvu. Pobjednik grupe i ove sezuone plasirat će se u Diviziju A.

Ljubitelji Zmajeva Edina Džeku, Miralema Pjanića i ostale reprezentativce BiH mogu gledati putem kanalu BHT1. Zmajeve ukupno očekuje šest susreta. Četiri u junskom i dva u septembarskom ciklusu kvalifikacija.

Okupljanje nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je počelo prekjučer u Zenici uoči početka novog izdanja Lige nacija, a među reprezentativcima se nije pojavio golman Vladan Kovačević.

Selektor Ivaylo Petev kazao je da ne zna zašto golman Rakowa nije stigao i javljao se na pozive, te je najavio da će umjesto njega najvjerovatnije pozvati golmana mlade reprezentacije i banjalučkog Borca Nikolu Ćetkovića.

“Jedino Vladan Kovačević nije tu, a ne znam zbog čega jer se nije javio. Svi igrači su tu i krećemo s treninzima.

Vjerujem da ćemo izgledati dobro. Ne mislim da smo igrali kod kuće loše, igrali smo loše protiv Finske, ali rezultatski to je tako. Momci su dosta toga uradili. Sada izgledamo puno bolje, a bez samopuzdanja i jedinstva ne možemo igrati”, kazao je Petev, dodavši:

“Ja vjerujem u ovaj tim i kada pobijedimo i izgubimo. Vjerujem im 300 posto. Realni smo i svjesni da možemo, to smo pokazali. Nadam se da ćemo u ovom ciklusi biti bolji, vjerujem da smo nakon godinu dana i zreliji.

Finska i svaka naredna utakmica koju ćemo igrati, igrat ćemo na pobjedu. Analiza i statistika je takva, a pokušat ćemo je srušiti.

Imamo jako dobre momke, siguran sam da ćemo napraviti dobar rezultat. Preživjeli smo i dobro i loše. Bitno je da analiziramo ovo sto smo pogriješili. Siguran sam da će svako od sebe dati sve da pobijedimo. Skoncentrisani smo na Finsku, znamo gdje smo griješili, radit ćemo sve da to bude bolje, naveo je Petev.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.