Osiguran TV prenos za najvažnije mečeve bh. tenisa u historiji, obavljen i žrijeb parova

Obavljen je žrijeb parova teniskog Davis Cup meča između Švedske i Bosne i Hercegovine, a koji našoj selekciji može donijeti historijski plasman među 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 3. i 4. februara u Stockholmu igrati Davis Cup meč za ulazak u Top 16 reprezentacija svijeta protiv selekcije Švedske.

U petak, 3. februara na rasporedu su dva meča u pojedinačnoj konkurenciji, a u subotu 4. februara meč u konkurenciji parova i još dva u pojedinačnoj konkurenciji.

Danas je u Royal Tennis Hallu obavljen žrijeb na kojem je odlučeno da će u petak, 3. februara u 17 sati prvi na teren izaći prvi igrač švedske reprezentacije Mikael Ymer, trenutno 60. teniser svijeta i naš Mirza Bašić.

Po završetku meča, slijedi duel između Eliasa Ymera i Damira Džumhura.

U subotu u 13 sati na rasporedu je meč u konkurenciji parova u kojem će za reprezentaciju Švedske nastupiti Andre Goransson i Filip Bergevi, dok će za našu reprezentaciju nastupiti Mirza Bašić i Tomislav Brkić.

Po završetku ovog meča očekuju se još dva u pojedinačnoj konkurenciji, i to između Mikaela Ymera i Damira Džumhura te Eliasa Ymera i Mirze Bašića.

Davis Cup mečevi između reprezentacija Švedske i BiH moći će se pratiti uživo u programu Sport Kluba 2.

Za našu reprezentaciju će nastupiti Damir Džumhur, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Mirza Bašić, a predvodit će ih selektor Zoran Zrnić, dok će za Švedsku igrati Elias Ymer, Mikael Ymer, Karl Friberg, Leo Borg i Andre Goransson, a na klupi će biti Johan Hedsberg.

Prvi meč se igra u petak od 17:00 sati, a drugi u subotu u istoj satnici.

“Ovo je najvažniji Davis Cup meč u historiji bosanskohercegovačkog tenisa. U slučaju pobjede naši teniseri bi ušli u grupnu fazu Davis Cup takmičenja, u kojoj će se takmičiti najboljih 16 ekipa svijeta u 2023. godini.

Očekujemo otvoren meč gdje će najbolji bh. teniseri tražiti svoju šansu. Veoma je bitno da momci budu zdravi, te da pripeme za meč koje će trajati do 02. februara budu odrađene po planu”, kaže direktor Teniskog savez BiH, Senad Hažimešić.

Podsjetimo da je Bosna i Hercegovina, trenutno 29. reprezentacija svijeta, izborila učešće za kvalifikacioni “Davis Cup by Rakutan” u 2023. godini pobjedama u prošloj godini nad reprezentacijama Tunisa (Tunis) i Meksika (Široki Brijeg, BiH).

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.