Sinner nakon izbacivanja Đokovića i pobjede u finalu zaradio rekordan iznos na Australian Openu!

Italijanski teniser Jannik Sinner danas je u velikom finalu Australian Opena čudesnim preokretom savladao Danila Medvedeva i osvojio svoj prvi Grand Slam turnir u karijeri. Uspjeh je Sinneru donio i najveću zaradu ikada na Australian Openu, pošto je titulom zaradio rekordnih 2,8 miliona eura, dok je poraženom Medvedevu pripalo 1,4 miliona eura.

Tenisku javnost je također zaintrigirala i priča o Sinnerovom treneru, kojeg u teniskim krugovima nazivaju “najoštrijim umom svijeta”, a radi se o Australcu Darrenu Cahillu.

Cahill sa Sinnerom sarađuje manje od dvije godine te je već uspio da ga dovede do Grand Slam titule i uspjeha karijere.

Cahill ima 58 godina i bivši je teniser koji je 1989. godine bio na visokom 22. mjestu na listi najboljih igrača svijeta.

Kao teniser osvojio je dvije titule, ali nijednom Grand Slam turnir. Bio je u polufinalu US Opena 1987. godine, ali nije uspio doći do titule, da bi nakon igračke karijere napravio i veliku trenersku – prenosi Klix.ba.

Vodio je Cahill samo velike šampione kao što su Andre Agassi i Lleyton Hewitt, kao i šampionku Simonu Halep.

Hewittu je Cahill pomogao da postane najmlađi svjetski broj 1. ikada, trenirao je Agassija dok je on u svojim tridesetim godinama osvajao Grand Slam titule, dok je Halep odveo do prvog mjesta na WTA listi i do naslova na Roland Garrosu 2018. godine.

Sinner je u poljednjih nekoliko mjeseci dva puta pobijedio Novaka Đokovića, najboljeg tenisera ikada, a upravo ga je Cahill uvjerio da je moguće napraviti taj uspjeh i pružio mu veliku pomoć u tom podvigu.

“Pomaže mi to što je Darren uvijek veoma opušten.

Čak i na dan meča pričamo o normalnim stvarima, a ne uvijek o tenisu.

O taktici govorimo 20 minuta prije izlaska na teren i dogovorimo se kako pristupiti određenim situacijama. Pomogao je cijelom mom timu da vjerujemo u sebe, ali i da uživamo jer je to važno”, rekao je Sinner o treneru Cahillu.

Pored Cahilla je u trenerskom timu Sinnera i Italijan Simone Vagnozzi, a ovu ekipu hvalio je i Novak Đoković, kojeg je Italijan pobijedio u polufinalu Australian Opena.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.