Ostali članovi žirija su ga pozorno slušali, Dragan Stojković Bosanac: “Muka je postaviti određenog pjevača”

Posljednje Zabava

I dok većina članova najpopularnijeg muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” uzima veliki broj kandidata u svoje timove, Dragan Stojković Bosanac ima drugačiju taktiku.

Muzičar je otkrio kako bira kandidate i ne krije da je ponosan na sve koje je doveo do finala jer su slušali sve savjete koje im je davao.

– U muzici postoje razni elementi po kojima se cijeni jedan pjevač. Ja sada neću da govorim koji su da ne bih edukovao članove žirija jer već sam dovoljno.

Dosta više, muka je postaviti određenog pjevača i određenu želju i postoje elementi koji se ne mogu popravljati i koji se mogu popravljati. Ja sam u prednosti jer slušam te elemente da li se nešto može popraviti ili ne ukoliko može onda vrijedi raditi – objasnio je Bosanac.

Iako danas vlada mišljenje da se sve može “srediti” u studiju, Stojković kaže kako je muzika umjetnost i da se taj trend mora zaustaviti.

-Kod nas se radi svašta. Od nepjevača pokušavaju da se prave pjevači i misle može na ljepotu. Može, ali ružno je ako muzika služi za neke rabote koje ne služe na čast nikome – iskren je bio on.

Leave your vote