Oštri komentari nakon koncerta Halida Bešlića u Tešnju, načelnik Suad Huskić se našao “na udaru”

Možemo mi početi pisati i o zlobnim radnjama tešanjskih kabadahija nakon rata i teškim povredama koje su nanesene vlasniku oca portala BHDijaspora.net. Bolje bi bilo da ne idemo toliko duboko, ali i na to smo spremni.

U Tešnju je održan koncert Halida Bešlića, ali nisu svi baš zadovoljni. Na društvenim mrežama su uslijedili brojni negativni komentari, a “na udaru” se našao načelnik Suad Huskić. Krenuli su i napadi na portal BHDijaspora.net i naše uredništvo. Policija nas je grozno dočekala. Kao da se historija ponavlja, ali u dosta blažem obliku.

Piše: Mustafa Mulahuseinović

U nastavku vam donosimo neke od komentara nakon koncerta, ali i “haos”, koji su naši reporteri doživjeli.

Napadi na novinarsku porodicu Mulahuseinović ne prestaju ni nakon rata.

Ipak, krenimo redom.

Evo nekih od komentara u vezi Bešlićevog koncerta.

“Može načelnik feštati sa tuđim parama. A ja skupljam djetetu za terapiju, boli njega uho da li će moje djete dobiti mjesečnu terapiju. Sramota i žalosno”, samo je jedan od komentara na događaj koji su sponzorisali i brojni tešanjski privrednici.

“Uplatite pare za liječenje”, stoji u jednom od odgovora korisnika Facebooka.

“Ko tu pjeva Bešlić ili Huskić, zašto raja bježi? – jedan je od komentara.

Bilo je i botova koji su hvalili organizaciju, ali s obzirom da je uredništvo portala BHDijaspora.net lično svjedočilo događaju, moramo reći da nije bilo tako. Istina je da smo sa događaja otišli gorkog ukusa.

Nakon objave našeg teksta krenule su i botovske uvrede i prijetnje, ali hajdemo to nakratko izignorisati.

Napomijemo da su događaj pratili reporteri portala BHDijaspora.net koji su odrasli u Tešnju, što predstavlja još veći udar na našu novinarsku slobodu govora, jer lokalne vlasti očigledno pokušavaju da nas zastraše uprkos našem objektivnom izvještavanju.

Iako nas i lično mnogi od njih poznaju, vrlo neugodno se lokalna policija ponijela prema našim novinarima. Ali ni to ne čudi s obzirom kakve sve informacije o njima posjedujemo. Historiju kabadahija očigledno žele da ponove.

To im u 21. vijeku u Tešnju neće poći za rukom! Ničija nije do zore gorila!

Možemo mi početi pisati i o zlobnim radnjama tešanjskih kabadahija nakon rata i teškim povredama koje su nanesene vlasniku oca portala BHDijaspora.net. Bolje bi bilo da ne idemo toliko duboko, ali i na to smo spremni.

Znamo ko stoji iza tog poslijeratnog napada, ali nikada niko nije osuđen niti procesuiran, jer je bila postratna “furtutma”.

Taj događaj je zabilježen na ovom linku. Ali i na ovom linku. Dešavanja su iz 96. godine. Detalje ćemo objaviti ako nas na to natjeraju i mnoge druge pritiske na novinarsku porodicu Mulahuseinović koja samo iznosi istinu. Imamo dokaze ko ga je brutalno pretukao tada!

Ispred radio stanice koju su držali moji roditelji je jednom prilikom bila postavljena protuvtenkovska mina. Tadašnji SFOR-ovci su je uklonili.

Objavit ćemo detalje i sve napade na nas koji se i danas dešavaju ako nas se izrevoltira, ići ćemo vrlo daleko i to i sudski i novinarski!

Ako se ataci na uredništvo portala BHDijaspora.net nastave, zaista smo spremni odgovoriti dokazima, činjenicama o svim prijeratnim, ratnim i postratnim dešavanjima u Tešnju koja se desetinama godina kriju. Ne možete nas više zastrašiti!

Sve ćemo transparentno iznijeti međunarodnim ogranizacijama.

Osobe koje se kriju iza ovih zlodjela prema porodici Mulahuseinović će se same pronaći.

Sada nas napadaju zbog našeg pisanja o koncertu Halida Bešlića, a šta bi tek bilo da je nešto krupnije u pitanju.

Ranije smo u jednom od tekstova istakli kako je koncert Halida Bešlića na koncu razočaravajući. Nije sve prošlo kako se očekivalo, a ekipa portala BHDijaspora.net je vrlo neugodno dočekana od tešanjske policije vjerovatno zbog toga što se bliže lokalni izbori, a mi gotovo jedni iznosimo potpunu istinu o Tešnju, ali i Bosni i Hercegovini. Naravno, na sve očigledno utiče i historijat naše novinarske porodice.

Nekome očito smetamo i voljeli bi da nas nema na medijskom nebu. Neće da istina čuje. Ali silan je inat bosanski!

Evo i detalja sa koncerta kojih nije manjkalo

Tribine na Toškovom stadionu Luke u Tešnju nisu bile do kraja popunjene, što je veoma čudno s obzirom kakva je zvijezda stigla u ovaj mali gradić.

Načelnik, lokalni političari, ali i mnogi poznati Tešnjaci prisustvovali su koncertu, koji je veoma kasno počeo.

Prvo se publika “smarala” predgrupom koja svira Bijelo Dugme, a onda je nastupio Halid Bešlić.

Teško da će se neko od običnih građana sa prevelikim odušljevnjem prisjetiti ovog koncerta s obzirom da vrlo kratko trajao, a i bend zaista nije bio čemu.

Napominjemo da je ionako malobrojna tešanjska omladina, koja je stigla na koncert napravila solidnu atmosferu, ali stadion nije bio popunjen do kraja.

Dodajemo i da je ekipa portala Bhdijaspora.net doživjela popriličnu neugodnost veoma neprofesionalnim ponašanjem policijske ekipe predvođene šefom Policijske stanice Tešanj Jusufom Katicom.

Mada i to je izgleda nadmašeno. Najveća neugodnost večeri se dogodila kada se na bini ukazao načelnik Tešnja Suad Huskić.

Hvalospjevima se obratio polupraznim tribinama koje su gotovo izignorisale svojom reakcijom govor Huskića.

Sve u svemu, nedorečen koncert koji je kratko trajao, ali za nadati se da će neki građani, ali ne i novinari, i nakon svega biti zadovoljni.

Kada smo se zaputili van stadiona nakon samo dvije pjesme Halida, primjetili smo da mnogi već odlaze sa koncerta što i ne čudi s obzirom kako je organizovan.

Napominjemo da je mladi direktor TOŠK-a bio vrlo ugodan prema ekipi portala BHDijaspora.net, ali žalosno je da nismo lijepo dočekani od strane policije.

I za kraj. Bujrum. Napadajte novinarske slobode, a mi ćemo se verbalno, ljudski i sudski braniti od vaših kabadahijskih pokušaja.

Nije vam ovo devedeset šesta!

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.