Otkriveni svi detalji drame u Zvezdama Granda nakon izbacivanja takmičarke iz BiH

Tokom muzičkog showa ‘Zvezde Granda’ odvila se prava drama kroz proteklih nekoliko dana.

Takmičarka Vanja Knežević postala je definitivno najpopularnija kandidatkinja, ali iz razloga koji joj nikako nisu po volji.

Nakon njenog nastupa pjevačica i članica žirija Jelena Karleuša joj je dala nekoliko jako grubih komentara koji su je naposljetku i rasplakali.

Vanja je zatim na društvenim mrežama podijelila komentare podrške koje je dobila od fanova, a neki od njih su bili izuzetno oštri prema Jeleni Karleuši, pa čak i pozivali na nasilje. Nakon toga Vanja je diskvalificirana iz showa, a Marija Šerifović, također članica žirija, stala je na njenu stranu i zahladila odnose s dugogodišnjom prijateljicom Karleušom.

Vanja Knežević iz Banja Luke ima tek osamnaest godina, ali iza sebe već broji uspjehe na muzičkim takmičenjima.

Pobijedila je naime u trećoj sezoni showa “Neki novi klinci”, također u produkciji “Granda”. Osim srednje medicinske ide i u muzičku školu, a uzori su joj Toše Proeski i Marija Šerifović pa je imala sreću da joj postane mentoricom.

Sporni nastup u drugom krugu takmičenja koji je pokrenuo cijelu situaciju, Vanju je zapravo odveo u sljedeći krug. Međutim, ono što ju je omelo na tom putu je negativan komentar koji je dobila od strane Jelene Karleuše.

– Prva pjesma, s 18 godina ti ovu pjesmu ne možeš osjetiti i doživjeti. Nije mi se svidjela tvoja reakcija kada si vidjela da imaš pet bodova. Mnogo si umislila da si vrhunska pjevačica, ali nisi. Druga pjesma – dikcija je nula. To se tako ne pjeva. Prva pjesma je bila bez emocije koju treba da imaš. Silovanje, pretjerivanje, ubacivanje pretjeranih ukrasa i nekih dodataka koje su napravile usiljenu atmosferu, rekla je Karleuša.

Nakon toga se osvrnula i njen fizički izgled i rekla da se obukla kao tetka, zatvoreno u crnini što ne priliči njenim godinama. Posebno ju je ipak razljutilo što joj je u jednom trenutku kandidatkinja upala u riječ kako bi se obranila da nije ništa ružno rekla nakon što je vidjela svoju ocjenu.

– Sve je pogrešno bilo, ali čula sam da imaš potencijal. Još jednom – budeš li me prekinula i budem li na tvojim ustima pročitala nekulturno komentiranje žirija i umišljenost da si bogom dana pjevačica, od mene više glas dobiti nećeš, a neće te zaštiti ni tvoja mentorica Marija.

Ipak, Šerifović jest zagrlila svoju kandidatkinju i dodala kako je ona jedna od najbolje odgojenih djevojaka s kojima je ikad radila te da je normalno pokazati razočaranje kad ne postigne najbolji mogući rezultat.

Reagirali su i Vanjini fanovi i počeli pisati ružne stvari o Jeleni Karleuši, a ona ih je podijelila na svom Instagram storiju. S obzirom na to da su neki od tih komentara, bili uistinu neprimjereni reagirao je Karleušin PR koji je pozvao na njenu diskvalifikaciju. Naposljetku se o svemu oglasila i produkcija ‘Zvezda Granda’.

– Emisija “Zvezde Granda” je natjecanje s kredibilitetom i besprijekornom reputacijom punih 17 godina, koliko i traje. Shodno tome, nećemo tolerirati nikakve neosnovane i neistinite napade na Grand produkciju, članove našeg žirija, te dovođenje javnosti u zabludu. Pravilo kojeg se striktno drže svi članovi “Grand” produkcije i oni koji pretendiraju da to postanu, između ostalog je i to, da društvene mreže ne smiju koristiti u svrhu poticanja govora mržnje, nasilja i nedoličnih komentara koji na bilo koji način ugrožavaju život članova naše produkcije, našeg žirija i njihovih obitelji. Napominjemo da će i u budućnosti svaki kandidat biti automatski diskvalificiran, tko zarad osobnog nezadovoljstva, opcije “share”, “repost” i “retweet”, koristi u svrhu podržavanja i poticanja bilo koje vrste nasilja, a koji za cilj imaju da ugroze sigurnost našeg žirija. Odluku o diskvalifikaciji kandidatkinje Vanje Knežević donijeli smo nakon što je utvrđeno da se oglušila o sve gore navedeno, te na svojim socijalnim mrežama podijelila sadržaj, koji poziva i na nasilje.

VEZANI TEKST: Vanja Knežević “oplela” po šou Zvezde Granda iz kojeg je izbačena!

Nakon svega se javila i Vanjina mentorica Marija Šerifović.

– Smatram apsolutno sumanutim i nenormalnim da kandidati koji su u natjecanju dijele sadržaj koji je uvredljiv po bilo koga, a ima veze sa “Grand” produkcijom, pogotovo sa žirijem. Razlog je prost – dakle, tek je četvrti krug, peti, tek treba se natjecati, pjevati. Istovremeno mi je jasno da se radi o nekome tko ima 18 godina, pa je možda trebalo skrenuti pažnju Vanji na neki malo prijatniji način. Istovremeno, Vanja je poželjela uputiti ispriku, ali je bila blokirana. Do toga nije došlo, napisala je Šerifović.

Karleuša je nakon svega navedenog odlučila da joj nije dosta i najavila i osobnu tužbu. Najveći problem u svemu je bio što su nakon ove drame brojni korisnici društvenih mreža pisali gnjusne komentare na slikama njenih kćeri Atine i Nike. Ovdje ih nećemo prenositi jer se radi o maloljetnicama, djevojčice imaju 11 i 12 godina.

Marija Šerifović o svemu je još jednom rekla da su reakcije i drama koja je nastala pretjerane te da se situacija mogla riješiti na mirniji način. Nakon toga Karleuša ju je blokirala na društvenim mrežama i ‘puklo’ je njihovo prijateljstvo.

VEZANI TEKST: Jelena Karleuša pobijesnila: Zbog objave na Instagramu mlada kandidatkinja iz BiH izbačena iz takmičenja!

– Povodom izjava Marije Šerifović: Da je neko pozvao na njeno razbijanje glave i linč njene porodice, prva bih reagirala i podržala diskvalifikaciju takvog takmičara. Nažalost, Marija to nije učinila i svojim izjavama dodatno je opravdala užas koji ja i moja porodica preživljavamo bez ikakvog razloga, napisala je Karleuša.

– Dodat ću, Marija, koja je koristila mnogo gore riječi od ‘obukla si se kao tetka’ prema kandidatima, nije to objasnila i zaštitila mene kao člana žirija. Ona odlično zna da komentiranje nečijeg pjevanja, oblačenja i scenskog nastupa nikako ne može biti ‘psihičko zlostavljanje’, već dio našeg posla kao žirija. Svako tko ima psihološke smetnje i konstruktivnu kritiku doživljava kao torturu, ne treba da se bavi showbusinessom, što je Mariji vrlo jasno, završila je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.