Otkriveno zašto Edin Džeko ne igra protiv Islanda u početnom sastavu Zmajeva

Kapiten Zmajeva Edin Džeko večeras protiv Islanda ne igra u prvoj postavi reprezentacije Bosne i Hercegovine, a razlog je, kako saznajemo, bol u leđima koji je osjetio neposredno prije utakmice.

Očekivalo se da će Zmajevi predvođeni kapitenom Džekom večeras istrčati na teren Bilinog Polja, no naš kapiten i ujedno najbolji igrač osjetio je bol u leđima i selektor Faruk Hadžibegić nije želio dodatno riskirati te je odlučio izostaviti iz ekipe.

Kako je potvrđeno za portal Klix.ba, Džeko je istegao ligamente leđa i to u sportu nije nimalo bezazlena povreda, što je ujedno i razlog zbog kojeg je van tima.

Nažalost, ubrzo je stigla informacija da Džeko neće biti ni na klupi za rezervne igrače te nema nikakve šanse da pomogne večeras saigračima.

Umjesto Džeke u prvoj postavi Zmajeva igraju Prevljak i Demirović, a kapiten je u večerašnjem susretu golman Ibrahim Šehić.

Džeko neće biti ni na klupi, s tribina Bilinog polja bodri Zmajeve

Zenički stadion Bilino polje dobro je ispunjen i reprezentacija BiH ima veliku podršku sa tribina na utakmici protiv Islanda, ali povreda Edina Džeke unijela je nemir u naš tabor pred samu utakmicu.

Na tribinama se okupilo oko 10.000 navijača koji su dodatni adut naše reprezentacije u ovom meču, te će naši igrači imati jak vjetar u leđa na putu do željene pobjede.

Nakon povrede na tribinama se našao i kapiten Edin Džeko, koji definitivno neće igrati u ovom važnom susretu, što je ogroman hendikep za naš tim.

Nešto ranije, najvatreniji navijači nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine BH Fanaticosi, kao i inače, priredili su sjajnu atmosferu u korteu prije utakmice.

Kao i uvijek, raspoloženi BH Fanaticosi su u korteu krenuli prema stadionu Bilino Polje te s gromoglasnom pjesmom i u sjajnoj atmosferi najavili duel na zeničkom stadionu.

Susret između BiH i Islanda igra se na Bilinom polju u Zenici s početkom u 20:45, a direktan prijenos je u programu BHT 1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.