Ova priča iz dijaspore obilazi Balkan: Nevjerovatni hrabri Bosanac Midhat Vukalić spasio bebu iz zaključanog auta u Sloveniji

Midhat Vukalić iz Sanskog Mosta koji godinama živi u Sloveniji spasio je bebu iz zaključanog auta na benzinskoj pumpi u slovenačkom naselju Vransko.

O drami koja se dešavala, hrabrosti svog supruga i sretnom epilogu za portal Radiosarajevo.ba odlučila je govorili njegova supruga Elvira koja je rodom iz Velike Kladuše.

Evo kako se sve desilo:

‘Na putu prema Ljubljani, suprug je shvatio da vozi na rezervi, međutim, zapričali smo se i tako smo promašili prvu benzinsku pumpu i odlučimo stati na narednoj.

Kada smo došli, ispred nas smo uočili auto i dvije žene koje su panično pokušavale otvoriti vrata. Prišli smo im i tada smo ugledali bebu u sjedalici koja vrišti iz sveg glasa.

Sreća, vlasnici smo autokuće pa muž zna kako otvoriti automobil, priča nam Elvira. Kaže i da žene nisu ‘ništa krive jer kako su izišle iz auta auto se zaključao’.

Dodaje kako mu je pomogao i radnik benzinske pumpe koji se našao u blizini.

Čitava drama je trajala oko pola sata, a Elvira kaže da je prava panika nastala kada su ugledali bebu koja se nikako nije mogla umiriti.

‘Tresli smo se. Kad je moj muž uzeo u naručje, beba se tako umirila kao je neko njen, ne mogu opisati taj osjećaj.

Suprug, iako je djelovao staloženo čitavo vrijeme, tresao se kada se sjeo u naše auto’, govori Elvira.

Na kraju dodaje kako je ubijeđena da ih je vodila neka viša sila i da su s razlogom propustili prvu benzinsku.

‘Iako nisam neki vjernik, uvjerena sam da nas je neka viša sila dovela do tog zaključanog auta i djeteta’, zaključila je.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.