Ovaj momak iz Tešnja je čudo, pravi primjer odgovornosti i časti: Danial Rošić je učenik generacije “Mješovite srednje škole” Tešanj!

Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju kriterija i načina izbora učenika generacije, Nastavničko vijeće Mješovite srednje škole Tešanj je na sjednici održanoj 23. 05.2022. godine proglasilo

Daniala Rošića učenikom generacije za školsku 2021 / 2022. godinu.

U konkurenciji za titulu učenika generacije našlo se šest učenika i svaki od njih zaslužuje pohvale za uloženi rad i trud tokom školovanja.

Učenik generacije Danial Rošić rođen je 18.10.2002. godine u Tešnju.

Dobitnik je posebne diplome po završetku Osnovne škole “Gazi Ferhad- beg” u Jablanici. Završio je i Osnovnu muzičku školu u Tešnju. 2018. godine upisuje Mješovitu srednju školu, smjer Elektrotehničar računarstva.

Uz odličan uspjeh (5,00) i primjerno vladanje, kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje aktivno je učestvovao na školskim i kantonalnim takmičenjima iz matematike i fizike na kojima je ostvarivao zapažene rezultate, uspjeh postiže u sportskim i kulturno- zabavnim aktivnostima škole.

“Osim po odličnim rezultatima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, Daniala će školske kolege i profesori pamtiti po njegovoj skromnosti i spremnosti da pomogne drugima, lijepom i uzornom ponašanju.

Danialu i njegovim roditeljima upućujemo iskrene čestitke.

Želimo našem Danialu puno sreće i uspjeha pri upisu na Elektrotehnički fakultet u Tuzli.” saopćeno je iz Mješovite srednje škole Tešanj.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.