Ovako se bori za državni grb Bosne i Hercegovine, Zmajevi šokirali Francuze u prepunoj sarajevskoj Skenderiji!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine iznenađujuće vodi protiv favorizirane Francuske u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Džanan Musa, Jusuf Nurkić i društvo vođeni prepunom Skenderijom i fantastičnom publikom uoči kraja prve četvrtine vodi sa 24-11.

Protivnik košarkaške reprezentacije BiH je jedna od najvećih košarkaših velesila na svijetu. Francuska, koja je na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila srebro, u BiH je došla sa brojnim zvijezdama iz NBA lige i Eurolige.

To je, sasvim očekivano, privuklo veliku pažnju sarajevske publike i zaljubljenika u košarku koji su u velikom broju posjetili Skenderiju.

U dvorani Mirza Delibašić prije početka utakmice okupilo se oko 5.000 gledalaca, a očekuje se da broj bude još veći kada utakmica počne.

Prije utakmice trener Adis Bećiragić naglasio je kako je protivnik izuzetno težak, ali i da će ovo biti odlična najava predstojećeg Eurobasketa u kojem ćemo igrati protiv najjačih selekcija Starog kontinenta.

Naša selekcija je u srijedu doživjela debakl kada je poražena u gostima kod Crne Gore rezultatom 88:69, te će se večeras morati “vaditi” protiv super moćne Francuske.

Pobjeda bi našu selekciju ostavila u utrci za plasman na Mundobasket, dok bismo porazom 99,9 posto izgubili šanse da se iduće godine takmičimo na smotri najboljih svjetskih selekcija u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Svi se nadaju pobjedi večeras!

Idemo Zmajevi!

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.