Ovo javnost slabo zna: Ko je zapravo Zmaj John Roberson, bosanska mašina za trojke na Eurobasketu

Jedan od košarkaša koji briljiraju na ovogodišnjem Eurobasketu je Amerikanac John Roberson.

Omaleni playmaker rodom iz Kansas Cityja za sada je jedan od najboljih igrača u našoj reprezentaciji na prvenstvu Evrope, a posebno je dobar bio u duelu protiv Slovenije.

Roberson je prava mašina za trojke. Danas ih je ubacio čak sedam Slovencima od 13 pokušaja. Dakle, imao je preko 50 posto šuta za tri poena protiv prvaka Evrope.

Ubacio je Dončiću i društvu čak 23 poena.

Iznenadit će vas podatak da je Roberson visok svega 180 centimetara, pa je tako vjerovatno jedan od pet najnižih košarkaša na cijelom prvenstvu.

Rođen je u oktobru 1988. godine, dakle uskoro će napuniti 34 godine.

VEZANI TEKST: Naturalizovani Bosanac, Amerikanac John Roberson poslao poruku na bosanskom jeziku nakon historijske pobjede protiv evropskih prvaka!

Trenutno je član turske Manise BB, a tokom karijere je promijenio veliki broj klubova. Najzvučnija imena za koje je igrao su turski Galatasaray i španski Estudiantes.

Promijenio je dosta klubova po Francuskoj gdje je proveo i najveći dio karijere.

Osvojio je 2017. godine prvenstvo Francuske, a igrao je i na All Star meču francuskog šampionata iste godine. Dvije godine prije toga bio je proglašen za najboljeg igrača švedskog prvenstva.

VEZANI TEKST: John Roberson podijelio snimak iz autobusa Zmajeva, pjevaju se bh. hitovi, pogledajte atmosferu iz Njemačke!

Roberson je u košarkašku reprezentaciju BiH stigao u februaru 2020. godine kada mu je Vijeće ministara odobrli pasoš. Tada je selektor našeg tima bio Vedran Bosnić – prenosi Radio Sarajevo.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.