Ovo je izazvalo burnu raspravu na mrežama širom Balkana: Dostavljač otpušten nakon što je poslao poruku djevojci kojoj je donio hranu

Dostavljač hrane iz Srbije dobio je otkaz nakon što je poslao poruku djevojci kojoj je odnio narudžbu, a poruke koje joj je uputio i cijeli slučaj postale su predmet rasprava na Twitteru.

Screenshot razgovora s uposlenikom kompanije za dostavu hrane objavila je neimenovana djevojka.

Na snimku se mogu vidjeti poruke koje joj je uputio.

“Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač”, pisalo je u prvoj poruci nakon čega je djevojka odlučila prijaviti dostavljača zbog zloupotrebe podataka koji su mu bili dostupni zahvaljujući poslu koji obavlja.

“Ej, samo da ti se zahvalim. Jučer sam dobio otkaz na poslu zbog tebe. Ne mogu vjerovati da si se žalila jer sam ti se javio na najnormalniji način i poslao jednu poruku, niti sam bio vulgaran niti bilo šta.

Svaka čast, ne znam kakvu ti korist imaš od toga, ali eto ja sad posao više nemam, niti imam mjesečne prihode”, pisalo je u drugoj.

Prepiska je nakon objave postala predmet rasprava na društvenim mrežama širom Balkana.

Dok su neki tvrdili da prva poruka nije dovoljan razlog za otkaz, drugi su opet vidjeli problem u neovlaštenom korištenju podataka.

“Ljudi stvarno napadaju ženu što je prijavila da je neko prilično neuviđavno iskoristio njen broj telefona koji je dobio jer radi negdje”, istaknuo je jedan korisnik koji je postupak dostavljača smatrao neprihvatljivim.

Dok je cijeli slučaj postao predmet rasprava, mnogi su iskoristili priliku te su se odlučili našaliti pa je tako dostavljač postao predmet brojnih memeova.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.