Ovo je iznenadilo sve: Sergej Barbarez objavio svoj prvi spisak kao selektor sa velikim promjenama!

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, objavio je danas spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije koje su na programu u junu. Barbarez je nedavno dobio povjerenje Fudbalskog saveza BiH, a debitovat će u Newcastleu protiv Engleske 3. juna, a u Empoliju ćemo šest dana kasnije gostovati Italiji – javlja Sportsport.ba. Dvije zaista teške i kvalitetne provjere za novog selektora i njegov stručni štab, a ući će i sa dosta izmijenjenim sastavom u odnosu na onaj koji je igrao nedavne kvalifikacije za Euro i baraž.

Pjanić i Ibrahim Šehić su se oprostili od nacionalnog tima, a veliki broj bitnih igrača nedostaje zbog povreda.

Na spisku je i nekoliko novih imena, odnosno igrača koji tek imaju priliku da debituju za A reprezentaciju BiH, poput Katića, Radeljića, golmana Hadžikića, Burnića, Gigovića…

Kompletan spisak:

Golmani: Hadžikić (Velež), Pirić (AEK Larnaca), Vasilj (St. Pauli)

Odbrana: Gazbiegović (Sturm), Kolašinac (Atalanta), Ahmedhodžić (Sheffield), Hadžikadunić (HSV), Bičakčić (Braunschweig), Katić (Zurich), Radeljić (Rijeka), Muharemović (Juventus)

Vezni red: Krunić (Fenerbahče), Tahirović (Ajax), Huseinbašić (Koeln), Bašić (Orenburg), Gigović (Midtyjlland), Varešanović (Rizespor), Hajradinović (Kasimpasa), Burnić (Karlsruher)

Napad: Džeko (Fenerbahče), Tabaković (Hertha), Vuković (Borac), Demirović (Augsburg)

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.