Ovo je prva postava Zmajeva za večerašnji meč, Milošević spremio jedno veliko iznenađenje za Lihtenštajn

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević je spremio jedno veliko iznenađenje za večerašnji susret protiv Lihtenštajna kada je sastav Zmajeva u pitanju. Milošević se odlučio za formaciju 4-3-3, koja se u defanzivi pretvara u 4-2-3-1.

Na golu će biti Ibrahim Šehić, a ispred njega će biti štoperski dvojac Dennis Hadžikadunić i Adrian Leon Barišić. Na desnom beku je Amar Dedić, a lijevom Sead Kolašinac.

U srcu veznog reda su Gojko Cimirot i Miralem Pjanić, a ispred njih je Amar Rahmanović, koji je Miloševićevo veliko iznenađenje za večerašnji duel.

Na desnom krilu je Miroslav Stevanović, a lijevom Ermedin Demirović, dok je u samom špicu kapiten Edin Džeko.

Na klupi su ostali: Vasilj, Pirić, Ćivić, Gazibegović, Menalo, Prevljak, Varešanović, Bilbija, Gojković, Ziljkić, Hadžiahmetović, Hamulić.

“Vrlo mali period smo imali da im objasnimo neke stvari, trudili smo da što manji broj novih stvari donesemo te da to bude u što manjim crtama, u principu neke stvari sa kojim su se oni ranije suočavali.

Ništa novo, samo drugačije prepakovano. Moramo dati maksimum i shvatiti ovu utakmicu ozbiljno.

Mart je najbitniji, koji su protivnici najbitniji, to ne znamo, ali moramo dati maksimum, probati da budemo najbolji što možemo do marta”, rekao je Milošević u najavi utakmice te dodao:

“Očekujem bolji Lihtenštajn u odnosu na utakmicu u Zenici, svaka ekipa koju ja znam igra bolje kući”, dodao je naš selektor i nastavio dalje:

“Možemo u posljednjih pola sata razmišljati o odmaranju nekih igrača, ali u ovom trenutku ćemo igrati sa najboljim koji su tu”, istakao je Milošević – prenosi Klix.

Utakmica Lihtenštajn – Bosna i Hercegovina na igra se večeras u 20:45 sati na stadionu Rheinpark u Vaduzu uz direktan televizijski prijenos na BHT1.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.