Ovo ne valja, ali nikako, panična situacija: Veliki požar iznad Zenice prijeti kućama, vatrogasci i mještani gase nekontrolisanu vatru

Veliki požar izbio je u predvečernjim satima u mjestu Zmajevac iznad Zenice, a nakon nekoliko sati neuspješnog gašenja direktna je prijetnja kućama mještana.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su nam kazali da je prijava o požaru došla oko 16 sati kada su na mjesto događaja na lokalitet uzvišenja Zmajevac iznad Zenice upućene vatrogasne ekipe, uposlenici šumarije i policija.

Nakon nekoliko sati gašenja vatrogasci nisu uspjeli staviti pod kontrolu vatru koja se veoma brzo proširila s jedne strane brda na drugu stranu zahvatajući i borovu šumu i već sada je samo nekoliko desetina metara od stambenih kuća – piše Klix.

Iz Vatrogasne jedinice Zenica su nam kazali da su ekipe na terenu te da se pokušava napraviti pojas, a u gašenje su uključeni i mještani čije se kuće nalaze u blizini požara te je pred njima veoma teška noć.

Prema informacijama mještana sve je počelo s niskim rastinjem s druge strane brda te se vatra proširili na borovu šumu zbog čega je veoma teško staviti pod kontrolu.

Pred vatrogascima i mještanima koji su se ili će se pridružiti gašenju požara je besana noć s obzirom da su brdovit teren i vjetar pogodni za širenje vatre.

Osim na ovom lokalitetu požari su aktivni i na planini Vepar kod Vranduka, u mjestu Palinovići nedaleko od Zenice te na još nekoliko lokacija gdje traje borba s vatrom nastalom uglavnom zbog nesavjesnih građana

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.