Ovo se nikada ranije nije desilo, Savo Milošević otkrio karte za večerašnji meč: Bosna i Hercegovina u sastavu u kakvom nikad ranije nije igrala

Ovo se nikada ranije nije desilo. Bosna i Hercegovina u sastavu u kakvom nikad ranije nije igrala. Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Luksemburgu igra duel devetog kola kvalifikacija za EURO 2024. godine, a susret će poslužiti kao dobra prirpema za martovski baraž.

Dva kola prije kraja naš tim je izgubio sve šanse za plasman na EURO kroz kvalifikacije tako da nam baraž ostaje jedina šansa.

U novembarskom ciklusu nastupit ćemo bez Edina Džeke, Miralema Pjanića, Ibrahima Šehića i Seada Kolašinca, tako da je to prilika da selektor Savo Milošević na terenu vidi neke nove fudbalere.

Prilika je to i da se ekipa malo osvježi i da vidimo čime raspolažemo pred ključne martovske utakmice pomenutog baraža.

Sa druge strane Luksemburg ima još matematičke šanse da ode na EURO kao drugoplasirani iz grupe, iako je to već u domemnima malog čuda, sigurno se neće predavati dok god ima šanse, tako da možeo očekivati vrlo dobru utakmicu večeras.

Poznat je sastav naše reprezentacije za večerašnji susret u Luksemburgu.

Bosna i Hercegovina će igrati u sastavu: Vasilj, Dedić, Gojković, Kovačević, Mujakić, Cimirot, Hadžiahmetović, Krunić, Hamulić, Stevanović, Tabaković.

Luksemburg će igrati u sastavu: Moris, Bohnert, Mahmutović, Martins M., Chanot, Carlson, Barreiro, Martins C., Olesen, Rodrigues, Sinani.

Sudije večeršanje utakmice dolaze iz Latvije. Glavni sudac biti će Andris Treimanis.

Ovaj 38-godišnjak je FIFA-in sudac od 2011. godine.

Ovo će mu biti druga utakmica u kvalifikacijama za EURO.

Ranije je sudio utakmicu između Gruzije i Norveške, no imali smo šansu gledati ga u Evrospkoj ligi i pretkolima za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu gdje je na četiri meča pokazao 22 žuta kartona, uz jedan crveni i dva penala – javlja Sportsport.ba.

Pomagat će mu sunarodnjaci Haralds Gudermanis i Aleksejs Spasennikovs, dok će četvrti sudac biti Aleksandrs Golubevs.

Dennis Higler iz Nizozemske biti će glavni u VAR sobi, dok će njemu asistent biti Latvijac Kristaps Ratnieks.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.