Ovo su mladi heroji iz Tešnja, naklon do poda za ove mladiće nakon onog što su uradili: Pronašli kovertu sa novcem u knjizi iz biblioteke i bez razmišljanja pokrenuli potragu za vlasnikom!

Učenici Gimnazije iz Tešnja su u knjizi iz biblioteke pronašli kovertu sa novcem i bez razmišljanja pokrenuli potragu za vlasnikom.

Prenosimo objavu Gimnazije ‘Musa Ćazim Ćatić’ Tešanj o ovom događaju:

HEROJI NAŠEG VREMENA

Ovo je kratka priča o poštenju.

U današnje vrijeme više se ne čudimo ničemu toliko, koliko nas dirne i bude neobično kada doživimo da neko reaguje ispravno, čuvajući vjeru u ljude i ljudsko dostojanstvo.

Na jednom času bosanskog jezika i književnosti koji se održao u školskoj biblioteci, učenici IVd, (IT- smjer) su dobili zadatke i odgovarajuću literaturu za rad u paru. Belmir Grahić je otvorio knjigu kako bi zajedno sa kolegom Tarikom Krličevićem riješio svoj dio zadatka.

U knjizi su ova dva učenika pronašli kovertu na kojoj je pisalo “Za vozačku dozvolu”.

U koverti se nalazila veća suma novca u stranim valutama. Njih dvojica su bez dvoumljenja odmah odreagovali i predali kovertu s novcem. Preko broja u datoj knjizi koji je zadnji zaduživao knjigu, brzo smo pronašli vlasnicu i novac odmah vratili.

Nekome će priča izgledati nebitna, ali nama je ovo priča o herojima koji čuvaju vjeru u ljude, o herojima ovog čudnog vremena, jako bitna – naveli su iz Gimnazije u Tešnju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.