Ovo su sada zaista veoma opasne prijetnje Milorada Dodika: “Ono polako ide, htio to neko da vidi ili ne. Mirno razdruživanje je na dnevnom redu”

Sve što je Christian Schmidt uradio je nakaradno i sve što čini, čini na štetu zemlje koju predstavlja i naše percepcije o toj zemlji i njenoj vladi – rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ponovio da Schmidt nema formalno imenovanje. Opleo je po visokom predstavniku Schmidtu još žešće, a i dalje tvrdi kako ga ne priznaje.

-Schmidt je došao ovdje kao nelegalan i takav, kakav je, umišljen da iskreira situaciju globalne krivice Srpske kako bi završio za muslimane i preostale poslove i očekivanja, a to je da razvlasti Republiku Srpku od njene javne imovine i da to koncentriše na nivo BiH, rekao je Dodik.

On je istakao da Schmidt pokušava da manipuliše, podsjećajući da Republika Srpska ne priznaje ni njega ni njegove odluke.

-Јa ne pratim šta on govori, ali znamo da žele da ga čuju u Sarajevu oni isti koju su za pravnu državu.

Dozvolili su sebi da im se suspenduje Ustav da bi mogli da se poredaju tamo i to im je vrhunac demokratije i vladavine prava i svega onoga što je samo cinično i lažno, kaže Dodik.

Dodik kaže da mu je drago što je i opozicija u Srpskoj shvatila da Schmidt nije visoki predstavnik.

-Ali, ono što smo mi upamtili je to da je ta opozicija tražila da se smijeni Milorad Dodik, da bi oni bili na vlasti.

Ta njihova sinergija neće prestati, bez obzira što opozicija sada govori kako njega nema. U to ne treba vjerovati, poručio je Dodik.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, rekao je da “treba vjerovati političkoj opciji SNSD-a i koaliciji na vlasti”.

-Pokazali smo da u teškim okolnostima nismo spremni ni milimetar da popustimo u odbrani Republike Srpske i njenih prava, rekao je Dodik.

On je naveo i da tema secesije nije bila na dnevnom redu.

“Nije ni danas. Nama je mirno razdruživanje na dnevnom redu. Ono polako ide, htio to neko da vidi ili ne.

BiH nikad nije bila podjeljenija nego danas. Јednog dana će se to samo verifikovati. Treba samo imati strpljenja. Nikakva secesija.

To znači, možda i rat. Mi to nećemo. Mi ćemo se polako razdružiti u BiH na miran način, rekao je Dodik.

Danas je o Dodiku govorio i državni parlamentarac Zlatko Miletić, a njegove izjave su izazvale veliku pažnju. O tome čitajte na linku ispod.

VEZANI TEKST: Zabrinjavajuće tvrdnje državnog parlamentarca Zlatka Miletića: “Milorad Dodik će proglasiti mirno opredjeljenje RS”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.