Pa ovo je zaista potpuno nevjerovatno šta šesnaestogodišnja djevoka radi: Lana Pudar ide po novu medalju, plasirala se u finale EP-a u disciplini 200 metara delfin

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar se rutinski plasirala u finale Evropskog prvenstva u disciplini 200 metara delfin, te će sutra ići po novu medalju.

Nakon što se jučer okitila bronzanom medaljom u utrci na 100 metara delfin, danas je 16-godišnja Pudar učestvovala najprije u kvalifikacijama, a potom i u polufinalu na duplo dužoj dionici.

Jutrošnje kvalifikacije je prošla s vremenom 2:10.82, a večeras je u polufinalu dionicu od 200 metara isplivala s vremenom 2:10.11 i plasirala se u finale kao ukupno petoplasirana.

S obzirom na prikazano u kvalifikacijama i polufinalu, mlada Mostarka se ima pravo nadati još jednoj medalji s takmičenja najboljih plivačica Starog kontinenta u Rimu.

Sutra je posljednji dan Evropskog prvenstva, a Lana će finalnu utrku na 200 metara delfin početi u 18:16 sati.

Ured visokog predstavnika (OHR) uputio je čestitku bh. plivačici Lani Pudar za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Lana Pudar u ponedjeljak je osvojila bronzanu medalju u utrci na 100 metara delfin na Evropskom prvenstvu u Rimu, što je prvo odličje za BiH na velikim plivačkim takmičenjima.

“Čestitamo Lana! Ovakvi mladi ljudi vode BiH naprijed”, navodi se u čestitki objavljenoj na twitter nalogu OHR-a.

Šesnaestogodišnja Mostarka je na Evropskom prvenstvu u Rimu već nastupila u disciplini 50 metara delfin u kojoj je zauzela 10. mjesto,

dok je na 100 metara delfin osvojila već pomenutu bronzanu medalju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.