Ovo je sjajno: Dijamant Edin Džeko na korak od fantastičnog podviga, još su ostale 27. i 31. minuta!

Bh. reprezentativac Edin Džeko nastavio je fantastičnu golgetersku formu jer je ponovo postigao pogodak u dresu Intera.

Aktuelni prvak Italije na svom terenu je dočekao ekipu Juventusa, a na kraju je rezultat bio 1:1 iako je Inter skoro cijelu utakmicu imao prednost.

Domaći su poveli sa 1:0 u 17. minuti utakmice kada je Calhanoglu topovskim udarcem uzdrmao prečku, a na odbijenu loptu natrčao je Džeko i bez problema je pogodio za 1:0.

Za iskusnog bh. napadača ovo je bio već sedmi gol u Seriji A, a zanimljivo da je upravo toliko golova Džeko postigao u cijeloj prošloj sezoni u prvenstvu u dresu Rome.

Mnogi su smatrali da je Inter pogriješio što je doveo Džeku kao zamjenu za Romelua Lukakua, ali je Dijamant pokazao o kakvom majstoru se radi iako već ima punih 35 godina.

Džeko odavno nije igrao u takvoj formi, a sada je na pragu još jednog nevjerovatnog podviga u svojoj karijeri.

Naime, kao što smo već rekli Džeko je gol zabio u 17. minuti i sada mu je ostalo još samo da postigne golove u 27. i 31. minuti što bi značilo da je zatresao protivničku mrežu u svakoj minuti utakmice.

Džeko je u svojoj klupskoj karijeri zabio čak 300 golova na 649 utakmica igrajući za Željezničar, Teplice, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter. Dijamant do sada jedino u 27. i 31. minuti nikada nije zabio gol u svojoj karijeri uključujući i reprezentaciju BiH za koju je zabio 60 golova na 118 mečeva.

Ukoliko Džeko uspije da zabije golove u 27. i 31. minuti utakmice postat će jedan od rijetkih fudbalera koji je uspio postići pogodak u svim minutama igre. Jedini koji su to do sada uspjeli da urade su Zlatan Ibrahimović i Cristiano Ronaldo – prenosi sportsport.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.