Paprene cijene na Jadranu, oglasili se iz turističkih agencija: Hotelski aranžmani skuplji od ljetovanja u Turskoj i Egiptu

Za ljetovanje u Hrvatskoj ove godine morat ćete izdvojiti mnogo više novca nego prethodnih godina.

Iz turističkih agencija u BiH za takvo nešto ne vide mnogo opravdanja budući da se za destinacije na Jadranu uglavnom ide vlastitim prijevozom, a ne avionima.

Za komentar turističkih aranžmana i cijena, upitane su agencije Relax Tours iz Sarajeva i Kompas Tours iz Banja Luke.

Direktni letovi

Iz oba ova bh. grada moguće je direktnim letovima na ljetovanje otputovati u Tursku ili Egipat.

“Ove godine je posebno za ljetovanje sve poskupilo. To poskupljenje se najviše primjeti baš na Jadranu.

Hrvatska pogotovo, gdje su u hotelima cijene mnogo skočile u odnosu na period prije pandemije”, kazao je za Klix.ba Ahmed Nakić iz agencije Relax Tours.

Hotelski aranžmani kao i cijene apartmana više su ove godine, no ljetovanje za cijelu porodicu u egipatskim ili turskim destinacijama jeftinije je od ponuda u Hrvatskoj.

“Sve je poskupilo”

“Što se tiče Egipta, on je u sličnoj cijeni kao Jadran s tim da mi imamo specijalne ponude koje smo dogovorili sa partnerima gdje vas jeftinije dođe ljetovanje jedne porodice nego u Hrvatskoj.

I Turska je poskupila, ali i dalje, čudno zvuči, vam je jeftinije ljetovati u Egiptu i Turskoj jer su oni ista cijena ili jeftiniji od Jadrana”, kazao je Nakić.

Sve je poskupilo, ali Egipat je za sada možda najbolja opcija za odmor, zbog dobrih cijena, generalnog ugođaja i kvalitete mora.

“Činjenica je da postoje razlozi zašto je sve poskupilo jer je poskupilo gorivo, što je očekivano.

Na Jadranu su baš onako drastično skočile cijene i jučer smo razgovarali sa jednim klijentom koji ide u Split, došao je na kraju da kupi aranžman za jedan hotel jer su i apartmani previše poskupili.

Apartmani su užasno skupi što nije bio slučaj jer su oni bili povoljnija varijanata”, kazao je Nakić.

“All-inclusive aranžman na Jadranu je jako skup”

Istakao je i kako se turizam budi ove godine, nakon lošijih prethodnih sezona, a posebno u odnosu na pretprošlu godinu. Klijenti se najviše zanimaju za Tursku, Egipat pa čak i Tunis, ali i sve manje za Jadran.

“All-inclusive aranžman na Jadranu je jako skup. Uredu ako će na odmor otići jedna ili dvije osobe, ali za cijelu porodicu to je preskupo”, istakao je Nakić.

Građani ove godine ne odustaju od turističkih aranžmana, bez obzira na situaciju u Ukrajini kazala nam je Danijela Antić iz agencije Kompas Tours.

Iz Banja Luke također možete putovati direktno za Tursku i Egipat.

“Maj je popunjen za Egipat i skoro juni, samo jedan termin je ostao. Inače su to aranžmani od 7, 10, 11 i 14 noćenja. Malo bolji hotel na Jadranu vam košta kao otići avionom za Egipat ili za Tursku”, ističe Antić.

Iz agencije Kompas Tours navode kako su cijene aranžmana na Jadranskom moru izrazito visoke pa cijena hotelskog polupansionskog smještaja bez prijevoza košta kao all-inclusive aranžman u Turskoj.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.