in , ,

Plenki je malo nervozan, premijer Hrvatske po uzoru na Dodika i Izetbegovića “otresao” novinare: “Malo ste svi skupa postali prebahati”

Andrej Plenković je malo nervozan

U Zagrebu se danas održao koalicijski sastanak. Premijer Hrvatske Andrej Plenković nakon sastanka ponovo je komentarisao medije, a ponašao se bahato prema novinarima, nešto kao Bakir Izetbegović i Milorad Dodik.

Prema njihovim standardima, kritika vlasti je nešto što bi novinari trebali rjeđe raditi.

Izvalkuše su klasične, kao “imaju previše posla i problema”.

E neće tako moći. Da napomenemo, ni Milanović kojeg spominje Plenković, nije ništa drugačiji.

Plenković je veliku reakciju javnosti u Hrvatskoj izazvao govoreći o svojim izjavama o analitičaru Draženu Laliću, kojeg je nazvao plaćenikom.

“Što se tiče saopćenja politološkog društva, meni je žao da nisu reagirali kad je Milanović govorio o Puhovskom, to je bilo daleko gore. Ono što sam ja rekao je činjenica, istina. Javnost ne zna, kad gleda te analitičare po televizijama, ne zna ko ima kakav background i za koga agitira.

U javnosti nisu svi jednako informirani. Nije u redu da je neko ko je predstavljen kao stručni analitičar, dva dana prije prvog kruga izbora, ima tako teške negativne kvalifikacije o kandidatu HDZ-a, a nekoga drugoga maltene doživljava kao svog.

To nije objektivno i nepristrano i nije ok. Nije to da ja zabranjujem nekome da kaže što misli, ali onda treba reći koja je njegova politička opcija. Da se zna da je on komentator koji agitira za lijeve opcije, javnost mora to znati. A ne da je on kao neutralan, a da gadi kandidata HDZ-a, a hvali nekog drugog. Ja ću se tome usprotiviti”, rekao je Plenković.

“Valjda ja kao političar mogu reći što mislim o tome da neko kao stručnjak ulazi u medijski prostor, a gadi jedne i hvali druge”, dodao je.

Plenković i dalje insistira da se u kampanji Davora Filipovića gadilo.

“Lalić se referirao o HDZ-ovom kandidatu na najbrutalniji mogući način Izvrijeđao ga je. U svakom slučaju, ja ću govoriti što hoću”, rekao je.

“A šta vi mislite da Ivan Radić nije bio moj izbor? Ne znam s kojom ste vi agendom tu došli. Vi ste namjerno stavljali krivo ime našem kandidatu. Kome vi prodajete te priče? Moja priča je sasvim tačna i istinita, to je jednostavno tako. Ništa neće promijeniti moj stav i moju želju da to govorim”, rekao je Plenković reporteru RTL-a te dodao:

“Ne znam otkud teza da su Mihanović i Filipović moji kandidati, a Radić nije? Svi kandidati su moji, i oni koji su dobili i oni koji su izgubili. Svi su mediji pratili četiri najveća grada, a imali smo više pod 500 utakmica. Sve se svelo na ankete u četiri najveća grada. Bio je očit napad na kandidate HDZ-a u Zagrebu i Splitu, nema onog tko je budan i trijezan pratio kampanju, a da to nije vidio”, rekao je Plenković.

“Mediji nisu svete krave”

Rekao je da mediji nisu svete krave te da on ima dužnost braniti svoj stav.

O Tomaševiću i obnovi Zagreba, hoće li se sresti?

“Ja sam samo vidio da je zahvaljujući medijskog manipulaciji, kad ste skratili moju izjavu, on je odgovarao na nešto što nisam rekao. Kada ja kažem da je Možemo! parafrazirao moju poruku iz 2016., kažem da ne znam kakvu onu Hrvatsku to vide, onu koja je osigurala cjepiva i nabavila 25 milijardi eura za financijski okvir. kad pustite to, onda ne bi vaš upit Tomaševiću bio da ja kažem da je Možemo! protiv Hrvatske. To je medijska manipulacija, mediji nisu svete krave, ja imam dužnost i pravo braniti svoj stav, politiku vlade u konačnici i istinu”, rekao je Plenković.

“Uopšte nisam fiksiran na medije. Da jesam, ne bismo pobjeđivali sa 15 županija, 75 posto županija, 45 posto gradova općina, nakon onakvog mandata lani, najuvjerljive pobjede HDZ-a”, rekao je Plenković na pitanje reportera N1 Hrvoja Krešića zašto je toliko fiksiran na medije.

“Gospodine Krešić, sad već idete u duboke offside, malo ste, moram priznati, svi skupa postali prebahati. Ja to govorim kao predsjednik Vlade, kao neko ko nosi malo veće probleme, svakoga dana rješava malo veće probleme nego vi. Ovo da si vi umišljate da prema meni možete nastupati profesorski i glumatati tipa ‘dođite raditi kao student na jednu producentsku kuću iz Luksemburga’ , to vi sebi objesite kući o nekakav čavao pa gledajte tu poruku. Dobro? Ovo je jedan sitni bezobrazluk koji ste si danas dopustili, ali više nemojte”, odgovorio je Plenković na sljedeće Krešićevo pitanje te napustio konferenciju – prenio je N1.

M. M.

Stihovi legendarnog Džonija Štulića naglo “uskrsnuli” zbog dešavanja u Hrvatskoj: I Zoran Milanović i Porfirije citirali legendarnog stihoklepca grupe “Azra”

Pogledajte gdje su sve išle pare, oštre kritike nakon revizije: Novac iz budžeta FBiH dobile firme koje su tokom pandemije otpustile radnike