Počeo miting simpatizera i koalicionih partnera SNSD-a u Banja Luci, evo detalja

U Banja Luci održava “narodni miting za odbranu Republike Srpske” kako to nazivaju iz SNSD-a, stranke koja je organizirala protest pod nazivom “Otadžbina zove”.

Miting je zvanično počeo u 18 sati u parku “Mladen Stojanović”.

Prije nekoliko dana ga je najavio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozivajući građane da u što većem broju dođu u Banja Luku kako bi se pokazala sposobnost građana za “slobodan izbor”.

Miting je otvoren intoniranjem himne “Bože pravde”.

Prvi je govorio Radovan Kovačević.

“Molim vas da pozdravimo onog što ga je narod izabrao i što nikada niko neće moći promijeniti, novoizabranog predsjednika RS-a Milorada Dodika.

Ovaj naš događaj su nazivali skupom, ali ovo je sabor koji pokazuje da ništa i niko ne postoji ko je jači od naroda i narodne volje”, rekao je Kovačević.

Dodik je dramatično pokušao povući paralelu između kontrolnog brojanja glasova za poziciju predsjednika Republike Srpske za koju se kandidirao na Općim izborima 2022, a koje je ranije naredila Centralna izborna komisija BiH zbog sumnje na izborne malverzacije, i prava entieta Republika Srpska na postojanje kroz prizmu slobodnih izbora.

Naglasio je Dodik prije nekoliko dana na press konferenciji da je njegova stranka do sada bila suzdržana i da su izborni procesi koji se odvijaju “izvan kontrole institucija Republike Srpske” u suštini nešto na čemu rade i opozicione stranke SDS i PDP.

Na ulazu u Banja Luku, pored naplatnih kućica večeras se nalaze policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Okupljeni bi se nakon centralnog dijela mitinga u parku “Mladen Stojanović” trebali uputiti ka Trgu Krajine – javlja Klix.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.