Početak kraja Dodika, Avdović najavljuje: “Ako Schmidt u svom izvješću UN-u označi Milorada, CIK ima pravo da ih diskfalifikuje na izborima 2022.

New York je blizu i iz Sarajeva moraju stiči istinski predstavnici Bosne i Hercegovine, članovi Predsjedništva (ko može i nije pod sankcijama), naravno Šefik Džaferović ili Željko Komšić, da se obrate Vijeću sigurnosti UN-a u srijedu 11. maja, mišljenja je dopisnik iz New Yorka Erol Avdović.

“A ne da se pod zastavom BiH obraća Dodikov glasnogovornik secesije Tegeltija.

Stop Dodikovim surogatima.

Naravno predsjedavajući Predsjedništva Bosne in Hercegovine Šefik Džaferović ili Željko Komšić su na potezu. Da ne pravimo dramu i od gotovine veresiju.

Lako je oko protokola; neka uposle Misiju BiH u UN-u da najavi njihov dolazak i da sve potvrde do ponedjeljka 9. maja 2022.”, kazao je Avdović.

Na dalje on ističe, da ne bude zabune u redoslijedu poteza i da već u srijedu poslije podne, 11. maja 2022. odmah nakon sjednice Vijeća sigurnosti UN-a ovdje u New Yorku, u Sarajevu treba reagovati Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine i podjeliti zaslužene crvene kartone.

“Dosta je bilo fauliranja bez kazne.

Ako visoki predstavnik Schmidt u svom izvješću UN-u kao što znamo da hoće – označi Dodika, ali i neke druge kao nosioce antidejtonskih aktivnosti i rušitelje ustavnog poredka BiH onda CIK (Centralna izborna komisija BiH) ima pravo i obavezu da ih diskfalifikuje kao kandidate na izborima 2022.

Kraj manipulaciji, a dosta je bilo i fauliranja i maltretiranja građana BiH bez crvenih kartona. Opet, je kažem, na potezu Sarajevo. Uzmite stvar u svoje ruke dragi moji Bosanci”, dodao je Avdović.

Podsjećamo, plan Milorada Dodika da pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih nacija govori predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je osujećen.

Vijeću sigurnosti UN-a će se, ipak, u ime Bosne i Hercegovine obratiti neko od dvojice članova Predsjedništva BiH – Šefik Džaferović ili Željko Komšić.

Podsjećamo,Dodik objavio je niz tvitovao u kojima kritikuje, a dijelom i vrijeđa predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i delagata Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića.

Kazao je kako BiH destabilizuju Bošnjaci pomognuti sa nekoliko zapadnih ambasada.

“Sve drugo je plod fantazije Šefika Džaferovića, koji se ničim izazvan našao u temama iz visoke politike, ne znajući ništa drugo nego da se ulaguje zapadnom dijelu međunarodne zajednice”, rekao je Dodik.

Strašni komentari

Tražio je i da odgovori “koliko mudžahedina je lično kontrolisao u građanskom ratu u BiH i koliko zločina su napravili”.

“To što je u Predsjedništvu BiH dokaz je nenormalnosti u kojoj egzistira BiH”, dodao je.

Razlog njegove reakcije je intervju koji je Džaferović dao za holandski list “Volkskrant”.

Dodik je “opleo” i po Konakoviću kazavši da on “grubo manipuliše činjenicama o ratu u BiH, a sve u funkciji predizborne kampanje”.

Naveo je i to kako je Konaković “bez ikakvih političkih ideja i programa” i da za sve što dešava “okrivljuje srpski narod”.

“Zarobljeni u neistinama iz devedesetih, upravo takvi ne dozvoljavaju nikome da iskorači u novo doba koje je donijelo nove izazove”, napisao je Dodik.

Konakovića je “napao” zbog stava koji je iznio nakon izjava Nevenke Tromp o reviziji presude BiH protiv Srbije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.