Pogledajte, aktivista Edo Čelebić uputio je snažne, ali i alarmantne poruke gostujući kod Hadžifejzovića: “Nećemo odustati da se održi tematska sjednica Parlamenta FBiH”

Edo Čelebić, predsjednik Vijeća roditelja Zavoda Mjedenica i član Unije osoba i organizacije osoba sa invaliditetom u FBiH gostovao je u u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji, kaže: “Idemo prema Tužilaštvu, tražimo naša osnovna ljudska prava!”

“Nećemo odustati da se održi tematska sjednica Parlamenta FBiH! Moramo dobiti ovu bitku, nema nazad! Sve ću uraditi da moj sin dobije prava u ovoj državi!

Tražimo ispunjenje osnovnih ljudskih prava osoba sa invaliditetom! Osoba koja je invalid prve kategorije ne može naći posao, od invalidnine se ne može živjeti!

Čekali smo godinama da neke veće koalicije nađu rješenje! Umorili smo se od čekanja! Od 2016. godine se ništa nije promijenilo!

Obećavaju nova lažna povećanja! Tvrde da su penzioneri najugroženiji, to nije istina! Najugroženije su osobe sa invaliditetom! Došli smo do ispod dna! Vlast nije učinila ništa! U decembru smo održali proteste na koje su došli ljudi iz cijele Federacije, iako su ucjenjivani da ne dođu!

Više od 70 udruženja se priključilo našoj borbi! Razgovarali smo s Veskom Drljačom, tražili smo razgovor s predstavnicima Vlade Federacije! Ignorisali su naše zahtjeve!

Kada smo se obratili međunarodnim institucijama, novim protestima, rekli su: ”Dođite da razgovaramo”! Primili su nas i samo isklimali glavom!

Idemo prema Tužilaštvu! Mnogi su izgubili pravo na invalidninu, jer prema njima nisu dovoljno invalidi! Razmišljamo o velikim protestima! Nema nazad, moramo dobiti ovu bitku, kako tako!

Pozivam i one koji nisu u ovoj borbi, a osobe su sa invaliditetom neka nam se priključe, u suprotnom su na drugoj strani!

Nismo mi i naša djeca osobe s posebnim potrebama, to su ovi u kabinetima! Imamo podršku ratnih vojnih invalida! Ničim ih ne ugrožavamo! Danas oni trebaju nama, ali sutra ćemo mi trebati njima!

Nemojte nas praviti budalama da smo protiv ratnih vojnih invalida! Nećemo odustati da se održi tematska sjednica Parlamenta FBiH! Kažu moramo da balansiramo u budžetu!

Balansero napravite negdje drugo! Imali smo dva amandmana, odbijena su! 32 zastupnika su bila suzdržana, to je još gore nego da su bili protiv”, kazao je on.

Pogledajte cijelo gostovanje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.