Pogledajte atmosferu iz svlačionice nakon fantastične pobjede Zmajeva i šta je obećao predsjednik saveza Vico Zeljković!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine trijumfalno je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, pobjedom na Bilinom polju u 1. kolu grupe J protiv selekcije Islanda rezultatom 3:0. U nastavku vam donosimo najzanimljivije detalje meča, ali i snimak proslave iz svlačionice.

Uoči same utakmice sve u našem taboru šokirala je vijest da zbog povrede leđa kapiten Edin Džeko ne može igrati, pa je novi-stari selektor Faruk Hadžibegić na povratničkom debiju izabrao formaciju 3-5-2 s novajlijom Benjaminom Tahirovićem u startnoj postavi.

Već u 5. minuti Demirović je izašao sam ispred golmana Islanda, ali je Runarsson odbranio njegov udarac. Samo pet minuta kasnije Dedić je ubacio s desne strane, Demirović glavom šutirao iz punog trka s nekih 10-ak metara, ali sjajno je odbranio golman Islanda.

Ipak, u 14. minuti sve je eksplodiralo. Dedić je sjajno probio po desnoj strani, ubacio je loptu za Prevljaka, a nakon što je njegov udarac blokiran, lopta se odbila do Krunića koji iz neposredne blizine pogađa za 1:0.

Naš tim je potpuno dominirao i kontrolisao igru protiv slabih gostiju, a Zmajevi su do drugog gola došli u 40. minuti – prenosi Klix.ba.

Dedić je još jednom probio po desnoj strani, ubacio, a opet je Krunić izvanredno reagovao i majstorskim udarcem povisio je na 2:0.

U drugom poluvremenu značajno je pao tempo igre – naš tim je bio zadovoljan velikim vodstvom, dok je Island bio nemoćan da bilo šta uradi pred našim golom.

Ipak, iz takve igre, pitanje pobjednika riješeno je u 64. minuti. Večeras fantastični Dedić ušao je s desne strane u sredinu, a nakon toga izvanredno pogodio lijevom nogom sa vrha šesnaesteraca za konačnih 3:0.

BiH je tako na sjajan način počela kvalifikacije za Euro, ali vremena za slavlje nema mnogo s obzirom da već u nedjelju u Bratislavi gostujemo Slovačkoj i imat ćemo priliku da eventualnim dobrim rezultatom već sada steknemo kapitalnu bodovnu zalihu pred nastavak kvalifikacija u junu.

Rezultati grupe J:

BiH – Island 3:0 (Krunić 14’, 40’, Dedić 64’)

Portugal – Lihtenštjan 4:0 (Cancelo 8’, Silva 47’, Ronaldo 51’ pen., 63’)

Slovačka – Luksemburg 0:0

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković očigledno ima odličan odnos sa našim reprezentativcima jer je odlično poslije utakmice dočekan u svlačionici.

Zeljković je čestitao Zmajevima veliku pobjedu protiv Islanda od 3:0.

No euforiju u svlačionici izazvalo je njegovo obećanje.

“Za pobjedu večeras dupla premija. Ako ne izgubimo protiv Slovačke dupla premija, a za pobjedu trostruka”.

“Para kofer, para kofer” pustili su mu prethodno pjesmu naši Zmajevi.

Ovi snimci samo još jednom potvrđuju odličnu atmosferu u našoj reprezentaciji.

Posebno raduje što je glavni showman naše svlačionice još uvijek Edin Džeko.

Bravo Zmajevi!

Pogledajte snimak koji je objavio portal Reprezentacija.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.