Pogledajte bruku: Bezobrazna i neodgojena Sanja Vulić izazvala nezapamćen skandal nakon izlaska sa Suda BiH

Ispred Suda Bosne i Hercegovine na ročištu Miloradu Dodiku, predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska, ponovo je došla i Sanja Vulić, zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, kako bi pružila podršku svom stranačkom šefu, za kojeg je ranije govorila da je za nju on – bog. Vulić je izrazila nezadovoljstvo u Sarajevu zbog toga što im službenici Suda BiH nisu dali da uđu s obzirom na to da je sala puna.

“Sljedeći put ćemo ovdje dovesti 5.000 ljudi, pa je*em li vam mamu, vidjet ćete “, poručila je Vulić, a njena psovka se širi društvenim mrežama.

Nakon što je počelo ročište, Sanja Vulić je brzo izašla iz sudnice i ponovo napravila scenu, uz novi repertoar psovki, koji je snimio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

“Krši ljudska prava, a priča o ljudskim pravima – je** je Murphy. Užas… Ovo nije demokratija, ovo nije država. Oni će nas sve pobiti na ovaj način. Morala sam izaći, bolje da izađemo, već da me istjeraju. Jem joj sve, da joj jem”, govorila je Vulić pred novinarima o sutkinji Seni Uzunović, koja će voditi predmet protiv Milorada Dodika.

Zatim je nastavila u istom tonu…

“Bila je gospođa kadar SDA, došla za sudiju. Toliko o pravičnosti suda”, kazala je Vulić.

Iako je najavljeno da će pretres biti održan samo za Milorada Dodika, s obzirom na to da je Sud BiH ranije razdvojio krivični postupak protiv njega i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića, on se ipak pojavio na ročištu.

Njima se sudi po optužnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine, zbog krivičnog djela ‘Neizvršavanje odluka visokog predstavnika’.

Nakon što je sudija Suda BiH Mirsad Strika, koji je vodio proces protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, odlučio napustiti ovaj predmet, njegovu ulogu preuzima sutkinja Sena Uzunović.

Dodikova odbrana ranije je tražila izuzeće sedam sudija, uključujući i Mirsada Striku, no taj zahtjev Sud BiH odbio je.

Raduje Dodikovu odbranu to što je Strika sam odlučio povući se s ovog predmeta. Među sudijama koje su bile predmet izuzeća nije bila ni sutkinja Sena Uzunović.

Ko je Sena Uzunović možete pročitati na linku OVDJE.

Pogledajte kompletnu izjavu i novi repertoar psovki Sanje Vulić:

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.