Pogledajte cijelu listu kanala: Evo gdje možete gledati večerašnju utakmicu Zmajeva u dijaspori, BiH i regiji

Fudbaleri Bosne i Hercegovine poslije lošeg niza od tri vezana poraza u kvalifikacijama za EURO 2024, sa novi selektorom žele se vratiti u igru za plasman u Njemačku naredne godine. Selektor Meho Kodro poslije 15 godina ponovo je sjeo na klupu Zmajeva i kako je od ranije nagovještavao želi vratiti kult reprezentaciji i samopouzdanje igračima.

Mostarac poručuje da je zeleni travnjak najmerodavniji sud i da ne želi puno pričati, nego pokazati zašto se vratio u BiH partijama koje će pružiti bh. igrači.

Problemi nisu zaobišli nacionalni tim BiH ni ovaj put, a prvo je zbog povrede otpao Miroslav Stevanović, pa je šef stručnog štaba Zmajeva uputio naknadni poziv Luki Menalu.

I Adrian Leon Barišić neće biti u prilici da pomogne saigračima zbog povrede, ali je došao na okupljanje da podrži reprezentativce.

Novi problemi uslijedili su jer se na pripremama nije pojavio standardni defanzivac Anel Ahmedhodžić zbog povrede, pa se savez odlučio da ga suspenduje.

Naknadi poziv umjesto stopera Sheffield Uniteda dobio je Eldar Ćivić, član mađarskog Ferecvaroša, koji je ubilježio 24 nastupa za BiH i postigao jedan pogodak.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Lihtenštajn na programu je večeras od 20:45 na stadionu Bilino polje u Zenici, a tri dana kasnije Kodrini Zmajevi gostuju Islandu – prenosi N1.

Imperativ u naredna dva meča je svakako šest bodova, bez kojih BiH bi vjerovatno ostala bez borbe za prva dva mjesta koja vode na EURO.

Portugal je lider naše grupe sa 12 bodova u četiri meča i impresivnom gol razlikom 14:0.

Slijede Slovaci sa dva boda manja, a treći je Luksemburg sa 7 osvojenih bodova. BiH i Island na četvrtom i petom mjestu imaju po tri boda, a posljednji je Lihtenštajn bez bodova.

Večerašnji meč protiv Lihtenštajna prenose brojni kanali.

Gledaoci u BiH direktan prijenos mogu gledati u programu BHT-a.

Također, utakmicu će prenositi i MYTV.

Za gledaoce u regiji susret će prenositi Arena Sport (Srbija), Sport Klub (Hrvatska), dok će i veliki broj inostranih kanala preuzimati signal s Bilinog polja.

Pogledajte cijelu listu inostranih kanala koji će prenositi meč.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.